OBILAZAK: Ministar Cvetković posetio Lazarevac i razgovarao sa privrednicima te opšine
Foto: Foto: Ministarstvo privrede

RAZVOJ OPŠTINE

OBILAZAK: Ministar Cvetković posetio Lazarevac i razgovarao sa privrednicima te opšine

Politika -

Ministar privrede Slobodan Cvetković posetio je danas Lazarevac. Prilikom sastanka sa rukovodstvom Gradske opštine Lazarevac, Cvetković je istakao da ovo mesto zaslužuje posebnu pažnju zbog svog velikog potencijala, putne infrastrukture i stanovništva koje broji oko 60 hiljada, kao i Kolubare najvećeg ugljenokopa na Balkanu.

- Obilazeći opštine širom Srbije gledamo šta je do sada urađeno i sagledavamo potrebe lokalnih samouprava, kako bi se unapredili privredni potencijali. Shodno tome, istakao bih da Ministarstvo privrede ima određena sredstva namenjena za razvoj poslovne infrastrukture. Na tome ćemo u dogovoru sa rukovodstvom Gradske opštine Lazarevac ubuduće raditi, a sve u cilju sticanja preduslova za dolazak investitora - poručio je Cvetković.

Slobodan Cvetković
foto: Foto: Ministarstvo privrede

Cvetković je, takođe, istakao da je Ministarstvo izdvojilo 3,4 milijarde dinara bespovratnih sredstava za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Onima koji razmišljaju da započnu ili prošire svoje poslovanje, poručio je da sada postoji šansa za to, jer je Ministarstvo izdvojilo 3,4 milijarde dinara bespovratnih sredstava za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetnika

Cvetković koji je ujedno i predsednik gradskog odbora SPS Novi Sad, odrzao je sastanak sa članovima opštinskog odbora SPS Lazarevac i tom prilikom istakao da će izgradnja industrijske zone i gradskog parka, poboljšati uslove života u tom gradu.

Kurir.rs

Bonus video:

01:30

Slobodan Cvetković, ministar privrede

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track