PETAR PETKOVIĆ SA NEMAČKIM ŠEFOM ODELJENJA ZA ZAPADNI BALKAN: Neophodno da što pre dođe do deeskalacije situacije na Kosovu
Foto: Zorana Jevtić

PETAR PETKOVIĆ SA NEMAČKIM ŠEFOM ODELJENJA ZA ZAPADNI BALKAN: Neophodno da što pre dođe do deeskalacije situacije na Kosovu

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa šefom Odeljenja za Zapadni Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Nilsom Peterom Fon Redekerom.

Petković je na sastanku, kome je prisustvovala i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anka Konrad, rekao da je ;neophodno da što pre dođe do deeskalacije situacije na Kosovu i ;da se što hitnije formira Zajednica srpskih opština (ZSO) na temelju sporazuma iz 2013. i 2015. godine, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

"Uprkos krizama, koje se na Kosovu i Metohiji svakodnevno umnožavaju, Beograd ostaje opredeljen za dijalog sa Prištinom, smatrajući da je to jedini način da se spreči eskalacija međunacionalnih tenzija i sačuva mir", rekao je Petković.

On je dodao da odbijanje ;građanske inicijative za smenu gradonačelnika u ;opštinama na severu Kosova i ;legitimisanje građana od strane policije tom prilkom, ;hapšenja i svakodnevno nasilje koje prištinski režim sprovodi ;stvaraju nove tenzije u pokrajini, koje Beograd nikako ne želi.

(Kurir.rs / Beta)

Bonus video:

01:09

Petković - Mnogo je laži od strane Prištine, Svećlje, Kurtija, a lagali su i o broju ljudi u Banjskoj - 30,40, 90

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track