PRLJAV VEŠ I KOSTURI IZ ORMARA Tadić sklonio zavesu sa Đilasove pozornice na kojoj su mračne opozicione igre! OTIMAŠ, UCENJUJEŠ
Foto: Nemanja Nikolić

ĐILASOV TEROR - kad insajder progovori

PRLJAV VEŠ I KOSTURI IZ ORMARA Tadić sklonio zavesu sa Đilasove pozornice na kojoj su mračne opozicione igre! OTIMAŠ, UCENJUJEŠ

Politika -

Predizborne kampanje su svuda u svetu takve kakve su - nimalo nežne i pristojne. Odvajkada je tako, a koga mrzi da čita stare novine da bi se u ovu istinu uverio, na raspolaganju su mu satirična dela Marka Tvena, Jaroslava Hašeka, Branislava Nušića... Oni beleže da su politički protivnici nazivani "poštovanim lopovima i bitangama", "maloumnicima", „švercerima ovčjih koža" i "očevima vanbračne dece".

Ozbiljni i odrasli ljudi znaju za taj običaj, i pola onoga što politički suparnici kažu jedni o drugima u žaru političke borbe bacaju u vodu.

Istini za volju, drugačije informacije retko da i postoje. Sve strane nastoje da se predstave u najboljem svetlu, i prljav veš i kosture iz svojih ormana zakopavaju duboko u dnu bašte, pa do javnosti insajderske informacije stižu na kašičicu, Što je, dakako, šteta po javni interes, jer se do sada uvek pokazivalo da su istinite, i da omogućavaju pravi uvid u unutrašnji život političkih subjekata.

UCENJENI ŠOLAKOVIM MEDIJIMA

Uzmimo primer letošnjih demonstracija. Građani pojma nisu imali o previranjima i svađama među organizatorima protestnih šetnji, a njih je bilo onoliko. Samo nam je odjednom saopšteno da je Miki Aleksić pocepao stranku Vuka Jeremića, a da je među Ćutom i Zelenovićem pukla tikva, i to žestoko - na kraju su jedan drugog optuživali za krađu! Tu i tamo procurelo bi da je Dragan Đilas svim političarima koji su se kasnije našli na listi „Srbija protiv nasilja" zabranio samostalno oglašavanje u medijima, i da oni tu zabrani bespogovrno poštuju. Razlog: Đilas ima pare i preko poslovnih kombinacija sa Šolakom određuje koji političar može u Šolakove medije, a koji ne. Tako je bilo moguće da se, na primer, general Zdravko Ponoš, koj je još prošle godine Đilasa nazivao štetočinom, odjednom pretvori u jagnje koje na pitanja o politici svoje stranke odgovara sa „kako Đilas kaže".

TEŠKA RUKA NASILNOG OCA

Sve se u tom opozicionom taboru dešavalo i rešavalo kao u porodici koju čvrstom i teškom rukom kontroliše nasilni otac, a koja nastoji da se u javnosti predstavi kao skladna i uzorna. Iz njihovih retkih - bilo ih je tek nekoliko - zajedničkih pojavljivanja bilo je jasno da se međusobno ne podnose a da svi zajedno trpe torturu... I onda se juče oglasio insajder kome se mora verovati jer je pripadao srcu tog kruga, progovorio je Boris Tadić. U javnom obraćanju Draganu Đilasu sklonio je zavesu sa opozicione pozornice na kojoj se igraju mračne igre. - Kampanju si započeo preuzimajući ime protesta na kojima su učestvovali građani svih političkih orijentacija i podržavaoci svih opozicionih stranaka a ne samo tvoje. Tokom pregovora ucenjuješ, varaš, rasturaš opozicione stranke, direktno tražiš mešanje u njihove nadležnosti i kao uslov postavljaš zabranu slobode govora. Onda ti nije dosta, nego glasaš da budu oborene opozicione liste jer je neko prijavio dva falsifikovana potpisa (!), dok si istovremeno optužen za stotine širom Srbije. I na kraju, kad nisi uspeo te stranke da uništiš, pa ni da ih onemogućiš da izađu na izbore, pa ni da im oboriš liste, onda bedno vodiš kampanju navijajući da druge opozicione liste budu ispod cenzusa i da njihovi glasovi odu SNS-u ubeđujući ljude da su već ispod cenzusa i da ne glasaju za njih jer će „glas biti bačen".

I na sve to zoveš se opozicijom. Protiv nasilja. Budi se, Srbijo, iz laži i manipulacija. Dobro jutro, čestita Srbijo - napisao je Tadić na društvenj mreži „Iks".

Kad se izbori završe i kad se, kao i uvek do sada, poražena Đilasova koalicija rasturi, počeće iznošenje prljavog veša. Saznaćemo koji je političar i kako bio ucenjivan, ko je morao da se odrekne poslaničkih mesta da bi bili zadovoljeno Đilasovi apetiti, a ko je bio kupljen sinekurom u nekoj od firmi glavnog padronea Dragana Đilasa.

Tek tada, oglasiće se i neki od analitičara koj sada ćute, da kažu ono što svi ostali već znaju: nema pobede na demokratskim izborima sa političarima koji svakim svojim postupkom negiraju osnovne principe demokratije.

Kurir.rs/N. N.

Bonus video:

04:39

KOŠTUNICA I TADIĆ BILI SPAVAČI U VREME MILOŠEVIĆA! Vuletić šokirao izjavama: On najviše koristi ruskoj politici ZBOG OVOGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track