BRNABIĆ U BRISELU: Građani Srbije pamte sankcije i zato ne žele da one budu uvedene Rusiji
Foto: EPA

BRNABIĆ U BRISELU: Građani Srbije pamte sankcije i zato ne žele da one budu uvedene Rusiji

Politika -

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Briselu da Srbija ne može da uvede sankcije Rusiji jer to ne žele njeni građani koji su svojevremeno osetili efekte koje one proizvode.

Brnabić je izjavila da se Srbija po pitanju vrednosti Evropske unije potpuno usaglasila sa EU deklaracijom, ali da ne može da uvede sankcije Rusiji zbog rata u Ukrajini.

"Naš narod ne želi da se uvedu sankcije zato što je on na svojoj koži osetio efekte koje prozivode sankcije tokom devedesetih godina. Mi mislimo da sankcije uvek nanose najviše štete onima koji su u društvu najranjiviji", izjavila je premijerka Srbije medijima u Briselu.

"Očekujem dobre rezultate i razgovore u vezi sa novim planom rasta EU za Zapadni Balkan, što je prilika da dobijemo sredstva od oko šest milijardi evra. Sredstva su naravno uvek uslovljena nekim reformama, ali mi od reformi ne bežimo, one su u interesu građana i nastavićemo da se njima bavimo", izjavila je ona uoči samita Evropska unija - Zapadni Balkan.

Brnabić je dodala da je imala dobar sastanak sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom kome je zahvalila na podršci koju ta država pruža Srbiji. Sastala se i sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem sa kojim je razgovarala o njegovoj sledećoj poseti Beogradu.

Kurir.rs/Beta/Preneo: M. N.

Bonus video:

41:43

KAMPANJA OPOZICIJE ZASNIVA SE NA MRŽNJI PREMA VUČIĆU Brnabić za Kurir: Imamo ciljeve i rezultate, 1.400€ prosečne plate do 2027.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track