N1 JE ISPUNIO ĐILASOV ZAHTEV KOJI NAM JE ISPORUČIO ALEKSIĆ: Evo šta je još Tadić otkrio u pismu poslatom Šolakovoj televiziji
Foto: Beta/Milan Ilić, BETA/Amir Hamzagić, Beta/Milan Obradović

bez zadrške

N1 JE ISPUNIO ĐILASOV ZAHTEV KOJI NAM JE ISPORUČIO ALEKSIĆ: Evo šta je još Tadić otkrio u pismu poslatom Šolakovoj televiziji

Politika -

Boris Tadić, predsednik SDS i jedan od lidera koalicije "Dobro jutro Srbijo" poslao je pismo programskom direktoru televizije N1 u kojem je još ponovio zahtev Dragana Đilasa koji mu je, kako je rekao, isporučio Miroslav Aleksić, a tiče se zabrane javne reči.

Tadić je na društvenoj mreži Iks, uz pismo koje je objavio, naveo:

- Naše javno pismo programskom direktoru N1 Srbija Igoru Božiću povodom potpune medijske blokade koalicije Dobro jutro Srbijo tokom predizborne kampanje. N1 je sproveo u delo ono što je Miroslav Aleksić nama isporučio kao zahtev Dragana Djilasa.

A u Tadićevom pismu se, između ostalog, navodi:

- Posebno je simptomatično što ste svojom uređivačkom politikom tokom ove predizborne kampanje praktično ispunili zahtev koji je, po rečima Miroslava Aleksića, Dragan Đilas isporučio Socijaldemokratskoj stranci u toku pregovora o nastupu na izborima, a koji se odnosio na zabranu pojavljivanja u medijima predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića. Nakon ovakvog odnosa prema koaliciji "Dobro jutro Srbijo" tokom ove kampanje samo pojačavate uverenja da Dragan Đilas ima apsolutnu kontrolu nad uređivačkom politikom N1, što su predstavnici vaše televizije više puta demantovali na rečima, ali sada, nažalost, konačno potvrdili na delu.

- Obaveštavamo Vas da ćemo se ovim povodom u narednom periodu obratiti i akcionarima vaše kompanije, ali i ambasadama zemalja odakle ta kompanija dolazi i svim relevantnim međunarodnim institucijama, jer je ovo problem koji prevazilazi cenzurisanje naše koalicije i duboko zalazi u širi problem urušavanja medijskih sloboda u Srbiji, ometanja izbornih radnji i status demokratije u našoj zemlji.

Da podsetimo, Boris Tadić, ali i Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, više puta su javno govorili o tome da im je zabranjen pristup medijima pod direktnom kontrolom Dragana Đilasa.

Kurir.rs/K. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track