JESU LI ONI DEFINITIVNO ZRELI ZA POLITIČKU PENZIJU: Nekad vedrili i oblačili, a sad i da se udruže jedva bi preko cenzusa
Foto: BETA/Amir Hamzagić, Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić, Beta/Milan Ilić

GLASove DOBILI OD ŠIRE RODBINE I PONEKOG KOMŠIJE

JESU LI ONI DEFINITIVNO ZRELI ZA POLITIČKU PENZIJU: Nekad vedrili i oblačili, a sad i da se udruže jedva bi preko cenzusa

Politika -

Nekada su žarili i palili srpskom političkom scenom, a danas ih nema ni u tragovima! Vojislav Šešelj, Boris Tadić, Saša Radulović, Vuk Jeremić i Čedomir Jovanović zajedno su na nedeljnim parlamentarnim izborima skupili tek 3,75 odsto glasova, što znači da bi, sve i da su se udružili, jedva prešli cenzus. Zbog toga se za njih slobodno može reći da su zreli za političku penziju i da u ovom trenutku prodstavlju prošlost srpske političke scene.

Najveći gubitnik među njima svakako je Čedomir Jovanović, lider LDP, za čiju je listu "Mora drugačije" glasalo tek 0,25 odsto od 6,5 miliona birača u Srbiji. Zajedljivi bi rekli - šira rodbina i poneki komšija, ako i toliko.

Ni Vuk Jeremić i njegova Narodna stranka nisu prošli bolje. Vuk je, doduše, na sva usta najavljivao da će biti jedno od najvećih iznenađenja na parlamentarnim izborima, ali verovatno ni u košmarnim snovima nije mislio da će biti neprijatno iznenađenje. A sa 0,87 odsto osvojenih glasova teško da može da mu bude prijatno.

I koalicija "Dobro jutro, Srbijo" Borisa Tadića i Saše Radulovića doživela je potop u nedelju, jer sa osvojenih 1,17 odsto glasova neki političari bi stavili prst na čelo i ozbiljno razmislili da li su zreli za političku penziju.

A tek Vojislav Šešelj i Srpska radikalna stranka? Od političke sile s kraja 20. i u prvoj dekadi 21. veka, SRS se danas pretvorio u stranku koju je podržalo 1,46 odsto glasača. Glasova malo, a to pokazuje mnogo!

Kurir.rs/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track