MUP POKRENUO ISTRAGU Momci koji su divljali ispred RIK priznali u policiji: Đilas i Marinika nam daju po 150 evra da pravimo haos!
Foto: Kurir, Nemanja Nikolić, Beta Amir Hamzagic

kurir ekskluzivno otkriva

MUP POKRENUO ISTRAGU Momci koji su divljali ispred RIK priznali u policiji: Đilas i Marinika nam daju po 150 evra da pravimo haos!

Politika -

Dragoslav Milojević (20) iz Jagodine, jedan od dvojice mladića koji su sinoć fizički napali direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića ispred zgrade Republičke izborne komisije tokom protesta opozicije, u policiji je priznao da su mu lideri koalicije "Srbija protiv nasilja" Dragan Đilas i Marinika Tepić platili da izaziva nerede, ekskluzivno saznaje Kurir!

Kako navodi naš dobroobavešteni izvor iz istrage, on je u policiji ispričao da mu mesecima unazad Đilas i Tepićeva daju po 150 evra nedeljno kako bi fizički napadao državne funkcionere, uz obavezu i da prisustvuje na svakom protestu i izaziva haos. Rekao je da ima saznaja da osim njega Đilas plaća i druge studente, mahom iz Beograda i Niša.

Dragoslav Milojević
foto: Kurir

Na snimku koji Kurir ekskluzivno objavljuje jasno se čuje kako dvadesetogodišnji mladić iz Jagodine priznaje da od Tepićeve i Đilasa novac prima svake nedelje.

00:25

Mladić priznao da je dobio novac od Đilasa i Tepić da pravi nerede na protestu 1

- Marinika mi daje 50 evra nedeljno i Đilas nedeljno 100 - čuje se na snimku. Na pitanje šta on treba da radi za te pare, mladić kaže:

- Da pravim nerede.

Dragan Đilas
foto: Kurir

Na pitanje da li su mu oni to rekli i dali zadatak Milojević odgovara potvrdno.

U izjavi u policiji on je ponovio ove tvrdnje.

00:15

Mladić priznao da je dobio novac od Đilasa i Tepić da pravi nerede na protestu

- Od 6. februara ove godine svake nedelje dobijam novčani iznos od 100 evra od Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde i 50 evra nedeljno od Marinike Tepić, potpredsednice SSP kako bih na protestima verbalno i fizički napadao pripadnike republičkih organa i druge državne zvaničnike. Navedeni novac svake nedelje dobijam u gotovom u prostorijama Stranke slobode i pravde u ulici Vojvode Stepe 199, a za isti sam u obavezi da prisustvujem svim skupovima u čijoj organizaciji učestvuje SSP i da donosim jaja koja delim drugim učesnicima skupa kako bismo zajedno gađali zgrade institucija, a u obavezi sam da vređam političke neistomišljenike - naveo je Milojević u izjavi policiji.

Miladin Kovačević
foto: screenshot

On je rekao da ima saznanja i da Đilas finansira čitav niz studenata, mahom iz Beograda i Niša koji podržavaju SSP i promovišu njihovu politiku.

Podsetimo, Miladin Kovačević napadnut je sinoć oko 22 časa ispred zgrade RIK-a kada je krenuo kući sa vanredne sednice te institucije. Njega su dvojica mladića oborila za zemlju, usled čeka je udario leđa.

Bonus video:

00:30

PETOOKTOBARSKE DEMONSTRACIJE 23 GODINE KASNIJE: Večeras u 19.15 časova pratite 5. OKTOBAR - SPECIJAL na Kurir televiziji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja