KURIR SAZNAJE: Mladić koji je divljao ispred RIK POTVRDIO I U TUŽILAŠTVU: Đilas i Marinika mi daju po 150 evra da radim za njih!
Foto: Kurir, Nemanja Nikolić, Beta Amir Hamzagic

EVO ŠTA JE REKAO NA SASLUŠANJU

KURIR SAZNAJE: Mladić koji je divljao ispred RIK POTVRDIO I U TUŽILAŠTVU: Đilas i Marinika mi daju po 150 evra da radim za njih!

Politika -

Dragoslav Milojević (20) iz Jagodine, jedan od dvojice mladića koji su preksinoć fizički napali direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića ispred zgrade Republičke izborne komisije tokom protesta opozicije, a koji je u policiji priznao da su mu lideri koalicije "Srbija protiv nasilja" Dragan Đilas i Marinika Tepić platili da izaziva nerede, potvrdio je i u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je saslušan, da ga oni plaćaju da radi za njih i da učestvuje na protestima, saznaje Kurir!

Upitan da li je maltretiran od strane bilo koga, on je, kako saznajemo, rekao da ga je u utorak oko ponoći, dok je bio na ulici, neko udario u glavu nekim predmetom.

- A kada me je policija privela, niko me nije maltretirao - rekao je, kako saznajemo, Milojević u Tužilaštvu.

On je kazao i da ne može da se seti da li je drmao zaštitnu kapiju na ulazu u zgradu RIK.

Milojević je, kako navodi naš izvor, u jednom trenutku u Tužilaštvu rekao:

- Voleo bih samo da dodam i to da mene plaća Đilas sto evra mesečno, a Marinika 50 evra mesečno da radim za njih. Novac nam daju na ruke u prostorijama stranke.

Miladin Kovačević
foto: screenshot

Na pitanje tužioca šta da radi za njih, Milojević je rekao "da učestvujem na protestima".

- Ja ne dobijam instrukcije da pravim nerede na protestima, ali oni mene plaćaju. Plaćaju me unutra stranke, a imam informacije i da mnoge druge studente plaćaju, ali ne znam tačno u kojim iznosima.

Da podsetimo, Više javno tužilaštvo navelo je u saopštenju da je Milojević saslušan.

- U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Dragoslav M. (20) zbog sumnje da je 18. decembra ispred zgrade Republičke izborne komisije, tokom protesta koalicije „Srbija protiv nasilja“ u Ulici kralja Milana, sprečavao članove komisije da odu nakon izlaska iz zgrade, a potom i odgurnuo direktora Republičkog zavoda za statistiku, oštećenog M.K. Osumnjičeni je na saslušanju izneo svoju odbranu - saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Bonus video:

02:54

ĐILAS POKUŠAVA DA SE PRIBLIŽI VEĆINSKOM JAVNOM MJNENJU Dejan Vuk Stanković: Okreće se ka desnici, došao na Jeremićeve pozicije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track