JASNO JE SVIMA DA KURTIJU SMETAJU SRBI: Petković odgovorio na Kurtijeve optužbe!
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

KANCELARIJA ZA KIM

JASNO JE SVIMA DA KURTIJU SMETAJU SRBI: Petković odgovorio na Kurtijeve optužbe!

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković oglasio se danas saopštenjem povodom optužbi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija na račun zvaničnog Beograda za navodne nepravilnosti na izborima u Srbiji, navevši da se Kurti danas otvoreno pridružio napadima srpske opozicije na predsednika Aleksandra Vučića, prenosi Kosovo Online.

Petković ističe da je Kurti, optužujući Aleksandra Vučića i Beograd za nepostojeće nepravilnosti na izborima, stao rame uz rame sa onim delom srpske opozicije koji predsednika Srbije danima neosnovano i bez ikakvih dokaza napada, koristeći identični narativ i u Beogradu i u Prištini.

- Jasno je svima da Prištini i Kurtiju smetaju Srbi, ma gde oni živeli, da li u Mitrovici ili Banjaluci, isto kao Đilasu koji bi da ukine Srbe iz Republike Srpske. Samo su se i jedni i drugi zaigrali i nikakvi udruženi napadi neće im pomoći da sruše legitimno izabranu vlast na izborima - poručio je Petković.

Dodaje da to što Kurti na sve moguće načine pokušava da na vlasti na severu KiM sačuva "svoje okupacione gaulajtere sa 3,5 odsto glasova", nikada neće biti model po kome će se sprovoditi izborna volja u centralnoj Srbiji i Beogradu jer su demokratske tekovine i volja naroda svetinja.

- Kao što nećemo dozvoliti da se iko izruguje našem narodu i obesmišljava prava Srba koja su ispregovarana pre više od 10 godina Briselskim sporazumom u okviru formiranja Zajednice srpskih opština, a koja su potvrđena i Sporazumom o opštim principima ZSO iz 2015. godine. Član 21 ovog dokumenta jasno kaže da se dogovor o Statutu ZSO mora postići isključivo u dijalogu. Sve ovo ne treba nikoga da čudi kada je dobro poznato da je Aljbin Kurti od strane lidera srpske opozicije proglašavan za 'intelektualca' i 'faktor stabilnosti', koji danas umesto da formira Zajednicu srpskih opština podrugljivo i cinično poručuje evropskom posredniku u dijalogu da će sa Nenadom Rašićem da piše novi Statut ZSO, verovatno po ugledu na udruženje dživdžana koje predlaže njegov lažni ministar zajedno sa svojom savetnicom Radom Trajković, glavnom Đilasovom podrškom na Kosovu i Metohiji - naveo je Pteković.

Petković smatra da je jasno kao dan da je zabranom Srbima da glasaju na prostoru KiM, Kurti direktno želeo da se umeša u izborni proces i pomogne srpskoj opoziciji, ali im je srpski narod poslao jasnu poruku kome veruje.

Kurir.es/Kosovo Online/A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track