ZMIJINOJ FAMILIJI NULA EVRA ZA POSETE HAGU! Evo ko iz nekadašnje OVK dobija najviše para za odbranu! Koliko Tači a koliko Krasnići
Foto: Youtube/Al Jazeera English

ZMIJINOJ FAMILIJI NULA EVRA ZA POSETE HAGU! Evo ko iz nekadašnje OVK dobija najviše para za odbranu! Koliko Tači a koliko Krasnići

Politika -

Milioni dolara iz budžeta tzv. Kosova izdvojeni su za postupke koji se vode u Hagu protiv lidera nekadašnje OVK, piše Teve 1 dodajući da je Jakup Krasnići imao najviše koristi od novca za advokate i troškove za porodične posete.

Kako navode, timove odbrane optuženih u Hagu čine eminentni advokati iz inostranstva, koji imaju i svoje troškove, čiji deo snosi tzv. Kosovo.

Ove godine na njih je otišlo više od osam miliona evra, a najviše je profitirala odbrana Jakupa Krasnićija, sa više od 1,5 miliona evra, dok je milion i 430.000 evra namenjeno odbrani Kadrija Veseljija i Redžepa Seljimija.

Poslednji advokatski tim odbrane koji je dobio milionske cifre za godinu dana je tim Hašima Tačija sa 1,3 miliona evra.

Blizu miliona bila je odbrana Pjetra Šalje, koju je Kosovo nadoknadilo sa oko 900.000 evra. Oko 700.000 evra koristila je odbrana Saliha Mustafe, a skoro 400.000 evra Hisnija Gučata i Nasima Haradinaja.

Kosovo, preko Ministarstva pravde, pokriva i troškove članova porodica tokom njihovih poseta Hagu. Oni uključuju smeštaj, hranu i avionske karte.

Na vrhu liste je Krasnićijeva porodica, više od 26.000 evra, dok je Tačijeva porodica na dnu sa nula evra.

Članovi porodica Gučatija, Haradinaja i Seljimija, potrošili su 24.000 evra.

Slede ih članovi porodice Veselji sa 19.000 evra, a znatno manje novca pripalo je članovima porodica drugih optuženih - Saljiha Mustafe oko 10.000 evra i Pjetra Šalje 6.000 evra.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track