JEDAN POLICAJAC ĆE DANAS BITI OPERISAN: Poznato stanje pripadnika MUP-a povređenih tokom strašnih nereda ispred Skupštine
Foto: MUP Srbije

JEDAN POLICAJAC ĆE DANAS BITI OPERISAN: Poznato stanje pripadnika MUP-a povređenih tokom strašnih nereda ispred Skupštine

Politika -

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković istakao da su pripadnici MUP-a bili krajnje suzdržani tokom incidenata i pokušaja nasilnog ulaska izgrednika u prostorije Skupštine grada i da su napad trpeli puna tri sata.

Kako je rekao, u napadu huligana korišćene kamenice, motke i baklje.

- Nažalost, imamo jedan deo pripadnika MUP-a koji su povređeni, ukupno osmoro njih. Tokom današnjeg dana jednog našeg pripadnika očekuje hirurški zahvat na Kliničkom centru Srbije. Dva policajca imaju teške telesne povrede, a jednog od njih danas očekuje i hirurška intervencija - rekao je Ivković.

1 / 14 Foto: Grad Beograd

- Suzdržanost policije ne treba ni komentarisati, s obzirom na napad koji je trajao tri sata, sve sa nekom nadom da će taj hir i napad huliganizma prestati. Cenili smo situaciju kada ćemo intervenisati i kada je bilo potrebno da se upotrebe dodatne snage. U 21.50 sati samim pojavljivanjem pripadnika Žandarmerije, veliki broj tih junaka je pobegao sa lica mesta. Upotreba jedinica policije je bila isključivo u skladu sa zakonom na način koji je predviđen modernim zakonom o policiji - rekao je on.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track