DAČIĆ POSLE SEDNICE BIROA ZA KOORDINACIJU SLUŽBI BEZBEDNOSTI: Država neće dozvoliti nasilno rušenje poretka, pozivamo na mir
Foto: Printscreen Pink Tv

DAČIĆ POSLE SEDNICE BIROA ZA KOORDINACIJU SLUŽBI BEZBEDNOSTI: Država neće dozvoliti nasilno rušenje poretka, pozivamo na mir

Politika -

Šef diplomatije Ivica Dačić je nakon održane sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti izjavio da je analizirana bezbednosna situacija.

"Zaključeno je da je bezbednosna situacija stabilna, država neće dozvoliti nasilno rušenje poretka, poziva na red i mir i rešavanje svih problema kroz nadležne institucije, rekao je Dačić.

On je sa šefovima službi bezbednosti i tužiocima razgovarao o pokušaju demonstranata da nasilno uđu u Skupštinu grada Beograda.

- Nisu u pitanju nikakvi protesti. reč je o pokušaju nasilnog ulaska u institucije, a samim tim i rušenja Ustavnog poretka. I jedno i drugo je krivično delo - kazao je Dačić.

Rekao je i da je reakcija državnih organa bila uzdržana.

Tokom sinoćnog protesta pristalica liste "Srbija protiv nasilja" demonstranti su došli do Skupštine grada, gde su naišli na zaključana vrata koja su pokušali da provale. Prilikom pokušaja upada slomljeno je staklo na ulaznim vratima.

Na ulazu u Skupštinu se pojavio jedan od pripadnika policije koji je lidere opozicije upozorio da je nasilni ulazak krivično delo.

Kurir.rs / Blic

Bonus video:

00:41

IZBORE TRAŽE ONI KOJI ĆE NA ISTIM IZGUBITI, AJDE DA IM ISPUNIMO ŽELJU Ivica Dačić ubeđen u ishod: Postoji jedna nelogičnost!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track