PRIBLIŽIĆE SOMBOR NOVOM SADU I BEOGRADU ALI I MAĐARSKOJ Vučić: Veliki broj mesta u Vojvodini biće na mapi najboljih puteva Srbije
Foto: Printscreen/Pink

PRIBLIŽIĆE SOMBOR NOVOM SADU I BEOGRADU ALI I MAĐARSKOJ Vučić: Veliki broj mesta u Vojvodini biće na mapi najboljih puteva Srbije

Politika -

Reč je o saobraćajnici koja spaja granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) – Sombor – Kula – Vrbas – Srbobran – Bečej – Novi Bečej – Kikinda – granični prelaz sa Rumunijom (Srpska Crnja)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice "Osmeh Vojvodine", od Bačkog Brega do Srpske Crnje u dužini od 185,5 kilometara, da će veliki broj mesta na toj trasi biti na mapi najboljih puteva u Srbiji.

- Ovo je jedna od stvari koja će da približi Sombor Novom Sadu i Beogradu i da ga približi i Mađarskoj. Naravno i mreži autoputeva u Rumuniji i da bude koridor i za Rumune i Mađare. To je za nas od ogromnog značaja - istakao je predsednik Vučić tokom obilaska radova.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Pink

Naveo je da država ulaže velika sredstva u izgradnju "Osmeha Vojvodine" i time pokazuje koliko su nam važna sva ta mesta u Vojvodini kroz koju će proći brza saobraćajnica.

Vučić je istakao da, kada prođe autoput ili brza saobraćajnica, onda dolaze i investitori.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Pink

- To je sve deo onoga što smo mi nazvali EXPO 27. Dakle, nije EXPO samo vezan za Beograd, već za celu zemlju. Vučić je istakao da će zbog tog projekta i naše kompanije imati više posla, što je značajano kako bi se zadržali mladi u tim mestima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track