VUČIĆ: Nije EXPO 2027 vezan samo za Beograd - evo zašto će ova brza saobraćajnica imati VELIKOG UDELA u svemu
Foto: Printscreen/Pink

VUČIĆ: Nije EXPO 2027 vezan samo za Beograd - evo zašto će ova brza saobraćajnica imati VELIKOG UDELA u svemu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji brze saobraćajnice (Ib reda) granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) - Sombor - Kula - Vrbas - Srbobran - Bečej - Novi Bečej - Kikinda - granični prelaz sa Rumunijom (Srpska Crnja).

Vučić je tokom obilaska radova, govorio o značaju investicije vezane za brzu saobraćajnicu.

Na samom gradilištu, Vučić je prvo postavio pitanje o udaljenosti Sombora od tog mesta, a zatim je izrazio svoje uverenje da će ova nova saobraćajnica približiti Sombor Novom Sadu i Mađarskoj. Ovo je važan korak ka povezivanju gradova i unapređenju regionalne povezanosti.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Pink

- Iz Sombora smo imali jedno od najvećih iseljavanja stanovništva, ovo je jedna od stvari koja će ovaj grad da približi Novom Sadu i Mađarskoj. Velike stvari ulažemo u ovo - istakao je Vučić.

Pomenuo je i domaće kompanije koje sada imaju posla više nego ikada a čiji su putari nekada tavorili i preživljavali:

- Želeo sam danas da dođem ovde i da vam ovo pokažem, i to je deo Ekspa. Nije Ekspo samo vezan za Beograd. Mi ćemo sada morati da ulažemo i u održavanje puteva. Ovo će da donese život mladima u zapadno-bačkom okrugu - kaže predsednik.

- Ovo će doneti život za mlade ovog kraja - dodao je Vučić.

Kurir.rs

Bonus video:

06:51

SURČIN DO 2027. POSTAJE TURISTIČKI CENTAR SRBIJE Šuša: Imaćemo nacionalni stadion, EXPO, tu su svi autoputevi i aerodrom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track