SASLUŠANI OSUMNJIČENI U VEZI S INCIDENTIMA ISPRED SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA: Sedmorica priznali krivice pa se nagodili za ove kazne
Foto: Petar Aleksić

palata pravde

SASLUŠANI OSUMNJIČENI U VEZI S INCIDENTIMA ISPRED SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA: Sedmorica priznali krivice pa se nagodili za ove kazne

Politika -

Pritvor predložen za njih jedanaestoricu

Povodom događaja od 24. decembra 2023. godine, tokom protesta ispred Skupštine Grada Beograda, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu tokom prethodnog dana i noći saslušani su osumnjičeni za izvršenje krivičnih dela Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i / ili Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi javnom skupu.

Svi osumnjičeni su na saslušanju izneli svoje odbrane. Sedmorica osumnjičenih su nakon saslušanja priznali krivicu i zaključili sporazum o priznanju krivičnih dela na uslovne kazne zatvora i novčane kazne, koji sporazumi će biti prosleđeni na odluku o potvrđivanju Višem sudu u Beogradu.

Četvorica osumnjičenih Z. M. (68), S. S. (36), N. V. (32) i M. R. (38) zaključili su sporazume o priznanju krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi javnom skupu u sticaju sa krivičnim delom Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja na uslovne kazne zatvora od 6 meseci s rokom provere od dve godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara, odnosno Marko R. na novčanu kaznu od 10.000 dinara.

R. Đ. (18), L. Š. (23) i V. O. (48) zaključili su sporazume o priznanju krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i javnom skupu na uslovne kazne zatvora od 3 meseca s rokom provere od godinu dana i novčane kazne od 20.000 i 10.000 dinara.

Prema dvoje osumnjičenih tužilaštvo je ukinulo zadržavanje, M. M. (37) i S. M. (19) i oni su pušteni da se u daljem toku postupka brane sa slobode.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da prema 11 osumnjičenih odredi pritvor, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Pritvor je predložen za S. Š. (45), A. R. (18), G. D. (36), D. R. (19), P. J. (54), D. P. (21), B. T. (26), S. R. (58), M. A.(39), P. P. (44), S. D. (54).

Protiv svih osumnjičenih podnete su krivične prijave zbog navedenih krivičnih dela, povodom kojih će biti sprovedene dokazne radnje u skaćenom postupku, nakon čega će tužilaštvo odlučiti da li će protiv osumnjičenih podneti optužne predloge ili će obustaviti postupke.

Kurir.rs

Bonus video:

00:24

Protesti idu ka Nemanjinoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track