PROCENE KLADIONICA: Ana Brnabić i Miloš Vučević se najbolje kotiraju u trci za novog premijera Srbije!
Foto: Zorana Jevtić

KVOTE

PROCENE KLADIONICA: Ana Brnabić i Miloš Vučević se najbolje kotiraju u trci za novog premijera Srbije!

Politika -

Kladionice su izbacile kvote za buduće članove Vlade Srbije, te prema njihovoj proceni najveću šansu za premijersko mesto u novoj vladi ponovo ima aktuelna premijerka države Ana Brnabić, dok je odmah za njom vodeći kandidat prema kladionicama aktuelni ministar odbrane Miloš Vučević. Dobre šanse ima i aktuelni ministar finansija Siniša Mali, svo troje iz redova Srpske napredne stranke.

Da će Ana Brnabić ponovo biti premijer kovata je 1,8, a odmah iza nje je Miloš Vučević za koga je kao budućeg premijera kvota 1,9, dok sa većom razlikom sledi Siniša Mali sa kvotom od 2,5. Interesantno je da se u kladionicama dobro kotira i dugogodišnji poslanik naprednjaka, advokat Vladimir Đukanović, na koga je kvota za premijersko mesto 3,50, a prilično iza njega je i aktuelni predsednik Narodne skupštine, takođe naprednjak, Vladimir Orlić sa kvotom od 5.

Ana Brnabić
foto: Printscreen Pink Tv

Iako prema kladionicama nema velike šanse, kao kandidat za premijera tu je i lider socijalista i aktuelni ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sa kvotom 8, dok su iza njega po šansi za premijera naprednjaci Nikola Selaković sa kvotom 10 i Milenko Jovanov na koga je kvota 15.

Miloš Vučević
foto: Kurir

Mada je šansa nikakva, kladionice su dale kvote za premijersku funkciju i za lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, koja je 17, kao i za njegovu potpredsednicu Mariniku Tepić, na koju je kvota za premijersku funkciju 30. Još manje izgleda kladionice daju predsedniku Novog DSS Milošu Jovanoviću na koga je kvota 35, dok je najveća kvota za premijersko mesto na vođu pokreta "Mi - Glas iz naroda" Branimira Nestorovića - čak 150.

Aleksandar Šapić
foto: Kurir televizija

Kladionice su izbacile kvote i za prvog čoveka Beograda, a najveće šanse daju aktuelnom gradonačelniku Aleksandru Šapiću na koga je kvota 1,50, dok za njim sledo kandidat liste "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradovi sa kvotom 2,50. Na trećem mestu po šansi da bude gradonačelnik Beograda je kandidat koalicije "Zavetnici - Dveri" sa kvotom od 4, iako ta lista čak nije ni prešla cenzus. Sledi kandidat socijalista, advokat Toma Fila na koga je kvota 5, a za njim je nosilac beogradske liste pokreta "Mi - glas iz naroda" Aleksandar Jerković na koga je kvota 40.

glasanje, izbori 2022, Dobrica Veselinović
foto: Fonet

Građani takođe mogu da se klade i na to ko će biti budući gradski menadžer, a i tu se najbolje kotira Aleksandar Šapić, na koga je kvota 1,8, a nešto manje izglede kladionice prognoziraju dosadašnjem gradskom menadžeru Miroslavu Čučkoviću, na koga je kvota 1,85, dok sledi bivši gradski menadžer i aktuelni ministar iz redova SNS Goran Vesić na koga je kvota 2,4. Za gradskog menadžera kladionice šansu daju i Dobrici Veselinoviću, nosiocu beogradske liste "Srbija protiv nasilja" na koga je kvota 6, dok je na lidera SSP Dragana Đilasa kvota 10, a na Branimira Nestorovića kvota je čak 80.

Bonus video:

00:54

Borjan Popović: Onaj ko namešta rezultate radi protiv kladionica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track