JOŠ JEDNA OPTUŽNICA ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Ometao istragu, koristio falsifikovanu ispravu i pretio službenim licima
Foto: Profimedia

JOŠ JEDNA OPTUŽNICA ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Ometao istragu, koristio falsifikovanu ispravu i pretio službenim licima

Politika -

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini, protiv okrivljenog M. M. zbog navodno, više krivičnih dela u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Iz Specijalnog tužilaštva saopštavaju da je protiv okrivljenog podignuta optužnica, jer je počinio krivična dela – "učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe", "ometanje dokazivanja ili službenog postupka", "zastrašivanje" i "falsifikovanje isprave".

Navodi se da je okrivljeni, "kao deo grupe, posle ubistva preduzimao radnje ometajući krivični postupak, a nakon istrage koristio falsifikovanu ispravu i pretio službenim licima koja su otkrila krivična dela u postupku protiv njega".

Osoba M. M. je sedma protiv koje se podiže optužnica u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Prethodnom optužnicom obuhvaćeni su Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, kojima se već sudi u Osnovnom sudu u Prišini.

Na teret im se stavlja da su od 2014. do 2018. bili deo kriminalne grupe sa Željkom Bojićem, Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem na čelu, te da su u kontinuitetu pokušavali da pod svoju kontrolu stave Severnu Mitrovicu.

Oliver Ivanović, ubijen je 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija svoje partije u Severnoj Mitrovici.

Kurir.rs/RTS

Bonus video:

01:48

PRILOG - UBISTVO OLIVERA IVANOVICA 16.01.2023.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track