ISTRAGA: Zašto je Antonić pisao Petroviću!

Premijer Ivica Dačić potvrdio pisanje Kurira

ISTRAGA: Zašto je Antonić pisao Petroviću!

Politika -
Ivica Dačić rekao da je upoznat sa pismom koje je bivši predsednik IO Agrobanke Dušan Antonić uputio potpredsedniku DS Petroviću

BEOGRAD - Klupko se odmotava.Premijer Ivica Dačić potvrdio je za Kurir da je upoznat s postojanjem dopisa koji je bivši predsednik Izvršnog odbora Agrobanke Dušan Antonić uputio potpredsedniku DS Dušanu Petroviću, a koji je Kurir ekskluzivno juče objavio.- Upoznat sam sa tim pismom. Policija će ovaj dokument i osobe povezane s njim sigurno proveriti i istražiti. Kao premijer, ne mogu da dajem odgovore na to da li će Dušan Petrović biti pozvan na informativni razgovor ili ne. To je pitanje za policiju i tužilaštvo - rekao je premijer Srbije.Međutim, kako Kurir nezvanično saznaje, MUP i tužilaštvo ispituju da li postoji više takvih dopisa u kojima Dušan Antonić obaveštava potpredsednika DS Dušana Petrovića o poslovanju Agrobanke.- Sigurno je da će Petrović uskoro biti pozvan da kaže šta ima o Agrobanci i ovaj dopis direktno ukazuje na njegovu povezanost s celim slučajem. Uskoro će sve biti poznato - navodi izvor Kurira.Podsetimo, Kurir je u tekstu „Petrović uhvaćen na delu“ 27. septembra objavio i faksimil pisma sa datumom 28. maj 2009, u kome se vidi da je uhapšeni Antonić zamenika predsednika DS obaveštavao o nenaplaćenim potraživanjima, tri predmeta po tužbama, ugovorima te banke. Petrović je u dosadašnjim izjavama više puta tvrdio da ni na koji način nije bio povezan sa Agrobankom.

Petrović: Ne znam šta je to „predmet istrage“

Potpredsednik DS Dušan Petrović rekao je za Kurir da, ukoliko je istina da je premijer Dačić potvrdio da je pod istragom, on ne zna šta to znači.- Ne znam šta znači „biti predmet istrage“. Nisam obavešten da sam učesnik u bilo kakvom postupku, osim ako nisu uspostavljena nekakva nova pravila da se procesi započinju i vode preko novina. U svakom slučaju, neistinita je tvrdnja da imam bilo kakve veze sa onim što se u javnosti precizira kao „slučaj Agrobanka“ - rekao je Petrović.

Petrović: Antonić mi je pričao o kreditima iz prošlog veka

Iako je ranije decidirano tvrdio da nema nikakve veze sa Agrobankom i Dušanom Antonićem, Petrović se juče obratio našem listu sa objašnjenjem o kakvoj prepisci je reč.- Pismo koje ste objavili posvećeno je kreditima koje je Agrobanka odobravala u drugoj polovini prošlog veka. Pismo mi je poslao g. Antonić nekoliko dana posle sastanka zakazanog na njegov zahtev, na kojem je izneo gledište da je zakon koji reguliše pitanje dugova doveo Agrobanku u tešku poziciju. Antonić je tada rekao da je svoje poglede izneo organima izvršne i monetarne vlasti, ali da ne nailazi na razumevanje. Sastanak je tražio da bi izrazio zabrinutost zbog ogromnog broja građana i firmi koji su vezani za banku. Pošto je DS bio najveća stranka u parlamentarnoj većini, a ja sam bio zamenik predsednika stranke, našao je za shodno da me o ovome obavesti. Da bi potkrepio svoje gledište, u pismu se bavio ovim starim kreditima i njihovom sudbinom. Ovo pismo nemam u posedu, pa sam njegovu sadržinu prepoznao kada sam ga video u vašim novinama. Dakle, sadržina pisma nema nikakve veze sa spornim kreditima, koji su u javnosti prezentovani kao predmet krivičnog postupka u tzv. slučaju Agrobanka.Vašoj hvale vrednoj inicijativi da svakom političaru koji bude uhapšen svakoga dana date besplatan primerak vašeg lista pridružiću se obećanjem da ću svakome ko bude pravosnažno osuđen za iznošenje i širenje neistine u sredstvima javnog informisanja učiniti prigodan znak pažnje u skladu sa svojim mogućnostima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track