AUSTRIJSKI LOBISTA OPET LAŽE: Felinger izmislio da Srbija priprema rat! Na ove izmišljotine reagovao Đukanović
Foto: Printscreen/Twitter

STVARNO JE PRETERAO

AUSTRIJSKI LOBISTA OPET LAŽE: Felinger izmislio da Srbija priprema rat! Na ove izmišljotine reagovao Đukanović

Politika -

Austrijanac Ginter Felinger, ekonomista i NATO lobista koji za lobiranje za Kosovo dobija pozamašne sume novca iz Prištine, ponovo je na platformi Iks objavio seriju poruka protiv Srbije!

Felinger je, naime, najpre napisao da "Vučić planira sledeći balkanski rat da bi pripojio istočnu Bosnu RS i sever Kosova" i u istom tvitu pozvao SAD da "odvrate Vučića od ovakve namere".

To mu, međutim, nije bilo dovoljno, pa je objavio da "Srbija priprema rat" i da "Eufor, Kfor i NATO moraju biti potpuno spremni da odbrane BiH i Kosovo".

- Sledeći balkanski rat Srbije je neizbežan. Upozoravam Bosnu i Kosovo da se pripreme za odbranu od Vučićeve vojne intervencije u januaru 2024. godine - napisao je Felinger uz tvit u kojem navodi da se i "Dodik priprema za rat".

Na njegovu objavu reagovao je advokat Vladimir Đukanović, član Predsedništva SNS.

- Tip je ozbiljna budalčina i ratni huškač - napisao je Đukanović na platformi Iks.

Felinger je odavno poznat po zapaljivim izjavama u kojima napada Srbiju. U tvitovima koje objavljuje traži od Srba da priznaju lažnu državu Kosovo, osude Rusiju i uvedu joj sankcije, a takođe je imao i ideju da promeni ime hotelu Moskva zbog rata u Ukrajini.

Javnost nije zaboravila da je Felinger u septembru, pod oznakom "hitno", odmah posle tragičnih događaja u Banjskoj, pozvao NATO da "odmah pripremi intervenciju protiv Srbije" i da "pod hitno treba bombarcdovati Beograd"!

Osim toga, Austrijanac je letos sramno pozivao na uklanjanje spomenika mučki ubijenim mališanima tokom NATO agresije 1999. godine.

Ginter Felinger
foto: Printscreen/Twitter

Od međunarodne zajednice je, takođe, tražio da ukloni i Aleksandra Vučića jer ga smatra glavnim krivcem za situaciju na Balkanu i glavnom preprekom da Kosovo razvija svoju državu.

Kurir/K. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja