MOGU LI GRAĐANI SRBIJE MIRNO DA SPAVAJU: Ministar Bratislav Gašić otkrio za Kurir koja mu je NOVOGODIŠNJA ŽELJA
Foto: Privatna Arhiva

Intervju

MOGU LI GRAĐANI SRBIJE MIRNO DA SPAVAJU: Ministar Bratislav Gašić otkrio za Kurir koja mu je NOVOGODIŠNJA ŽELJA

Politika -

Godina 2023. bila je puna izazova. Bilo je i za njega, čini se, i pozitivnih stvari, ali i teških dešavanja kad je reč o resoru koji vodi. Pitali smo ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića šta pomisli kad se podvuče crta za odlazeću 2023 - "ne ponovila se" ili "ovo je samo još jedno iskušenje".

- Prvi osećaj koji imam kada pomislim na proteklu godinu je ogromna tuga. Tragedije koje su u maju sve nas duboko pogodile zauvek su nas promenile i svakako, moja najveća želja jeste da se više nikada ne ponove. Sa druge strane, 2023. je bila godina ozbiljnog razvoja i napretka naše zemlje u mnogim oblastima, vredno radimo i gradimo. Srbija se ekonomski neuporedivo brže razvija. U Ministarstvu unutrašnjih poslova postavili smo visoke ciljeve i mnogo radili na osavremenjivanju, modernizaciji i unapređenju rada i uslova rada svih pripadnika MUP.

Koliko ste uspeli da ostvarite od onog što ste sebi zadali na kraju 2022?

- Veoma sam zadovoljan i ponosan na sve što smo postigli i uradili u MUP za samo godinu dana. Izgradili smo mnogo novih objekata, renovirali i obnavljali one već postojeće, opremili naše pripadnike, obezbedili nova vozila različitih tipova i namena, započeli još novih projekata. I imamo još puno posla. Znam da možemo još više, još bolje i još brže. Tako da su ciljevi koje smo postavili za narednu godinu za stepen viši nego prethodne.

Bratislav Gašić
foto: privatna arhiva

A šta je sa privatnim planovina i željama? Jeste li uspeli da ih ostvarite?

- Čovek je satkan od svojih želja i one su naš motiv i podstrek da idemo napred. Važno mi je da svaki slobodan trenutak provedem sa porodicom i dok god smo zdravi i zajedno, moje najvažnije želje su ispunjene.

Šta ćete poželeti sebi i građanima Srbije u 2024?

- Svim građanima Srbije želim srećne i blagodetne Novogodišnje i Božićne praznike. Da im 2024. godina bude ispunjena dobrim zdravljem, srca ljubavlju, a duše verom i bratoljubljem. I da to bude godina zajedništva, razuma, međusobnog poverenja i poštovanja, jer samo na takvim vrednostima možemo graditi sigurnu budućnost.

I šta je vaša poruka svima nama? Kakva nas godina čeka, možemo li mirno da spavamo?

- Naši građani znaju da u svakom trenutku država Srbija stoji iza njih. Da je odgovorna politika koju vodi predsednik Aleksandar Vučić usmerena na odbranu srpskog dostojanstva, vladavine prava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta, ekonomskog prosperiteta. Da smo spremni i sposobni da zaštitimo i sačuvamo nacionalnu bezbednost i nacionalne interese. Srpska policija je spremna, opremljena i odlučna da svim građanima obezbedi mir i sigurnost, kako ličnu tako i sigurnost njihove imovine. I, svakako, da svim građanima Srbije obezbedi miran i spokojan san.

Bonus video:

02:10

Ministar Gašić u razgovoru sa policajcima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track