IVICA DAČIĆ SUMIRAO GODINU ZA NAMA: Šef diplomatije imao je poruku i za građane Srbije
Foto: Privatna Arhiva

presek

IVICA DAČIĆ SUMIRAO GODINU ZA NAMA: Šef diplomatije imao je poruku i za građane Srbije

Politika -

Srbija je u 2023. godini uradila nešto što je malo ko uspeo, kazao je u razgovoru za Kurir Iviac Dačić, prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije.

- Dok u svetu vladaju sukobi, nestabilnost i ogromni poremećaji u trgovini i snabdevanju, Srbija je sačuvala svoju nezavisnost, mir i stabilan život naših građana. Rat u Ukrajini je poremetio odnose u Evropi i većem delu sveta, a onda je došao konflikt u Gazi kao još veći poremećaj. Svet je polarizovan, svrstava se na jednu ili na drugu stranu. Mi se svrstavamo samo na stranu Srbije. Naša politika je uspela skoro nemoguće - da ne dozvolimo nijedan dan ekonomske krize ili nestašica koje bi pogodile naše građane, da sačuvamo partnerstva i na istoku i na zapadu. Trpimo ogromne pritiske zbog toga, jer svako hoće da nas privuče u svoj tabor, ali mi dobro znamo da to znači kraj naše politike i naše stabilnosti. Zato smo uspeli da, uprkos svemu, i nasilju koje Priština neprestano sprovodi nad našim narodom, sačuvamo Kosovo i Metohiju kao naš prvi nacionalni i državni interes. Nastavićemo tu tešku, ali jedino ispravnu politiku i u 2024, nemamo drugi izbor. Jer sve drugo bilo bi na štetu Srbije. Kao i sebi i svojoj porodici, svim našim građanima želim dobro zdravlje, mir i spokojan život.

Bonus video:

01:50

DAČIĆ ZA KURIR: U PEVANJE ME UVEO KUSTURICA, A ODREDIO MI JE I REPERTOAR! Progovorio o ostavci, a na jednu osobu je najponosniji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja