MIR I STABILNOST ĆE BITI SAČUVANI: Vučević: Protesti imaju veze sa stranom službom, ali Srbija nije šaka zobi da je pozoba vrana!
Foto: Nemanja Nikolić

ministar odbrane

MIR I STABILNOST ĆE BITI SAČUVANI: Vučević: Protesti imaju veze sa stranom službom, ali Srbija nije šaka zobi da je pozoba vrana!

Politika -

Ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da bi bilo naivno verovati da su protesti dela opozicije spontani i da nemaju nikakve veze ni sa jednom stranom službom.

- Nasilničke demonstracije opozicije usmerene su protiv države, ne protiv vlasti. Ali, svi treba da znaju da Srbija nije šaka zobi, pa da je pozoba svaka vrana. Mi znamo kako treba čuvati mir i stabilnost, mi umemo da sačuvamo državu i to ćemo i uraditi - rekao je Vučević za Pink.rs,a prenosi Beta.

On je naveo da će nova vlada biti formrana u zakonom propisanom roku.

- Ovo je vlada koja treba da radi u punom kapacitetu i u punom mandatu. Zato nema potrebe za naglim rešenjima, ali sasvim sigurno, sve procedure ćemo poštovati, kao i svaki put do sada i Srbija će dobiti najbolju moguću vladu, koja će je štiti i braniti u ovim vremenima prepunim globalnih izazova - naveo je Vučević.

On je rekao da će biti na onoj poziciji koju mu odredi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i radiće svoj posao marljivo, dodavši da želi da služi Srbiji i ništa mimo toga.

Za trenutnu situaciju u zemlji i regionu je naveo da je izazovna.

- Najveća pretnja jeste Kurtijeva namera da protera sve Srbe sa Kosova i Metohije. Mi mu to nećemo dozvoliti i to je jasno i njemu i njegovim ktitorima. Druga opasnost sa kojom se suočavamo jeste Kurtijeva namera da nas uvede u novi rat protiv NATO saveza. Ni u tu zamku nećemo upasti. Ljubomorno ćemo čuvati našu stabilnost i mir - naglasio je Vučević.

Kurir.rs/Beta/A.Ć.

Bonus video:

07:42

NE SMEMO SE VRATITI U PERIOD KADA JE SRBIJA STAJALA I PROPADALA! Predsednik SNS-a Miloš Vučević poslao KLJUČNE PORUKE GRAĐANIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track