NA ČISTAC! Đilas priznao da je strancima najavio nerede ako izgube izbore, a još krije da je PRETIO S 1.000 NAORUŽANIH!
Foto: Nemanja Nikolić

Kurir otkrio pravu istinu

NA ČISTAC! Đilas priznao da je strancima najavio nerede ako izgube izbore, a još krije da je PRETIO S 1.000 NAORUŽANIH!

Politika -

Pod teretom izbornog neuspeha, vlasnik liste "Srbija protiv nasilja" Dragan Đilas pretvorio se u rušilačku snagu iz koje, ma koliko se trudio da izvrne činjenice, na svakom koraku izbija nemoć, jalovost, ali i štetnost njegovog političkog delovanja. Kada je reč o postupcima posle izbora, Đilas je raskrinkan do kraja.

Izašlo je na videlo da je on svojim stranim partnerima i pre izbora najavio da će da radi upravo ovo što je radio u danima posle 17. decembra - da na ulici nasilno preotme vlast, za šta je regrutovao i 1.000 "veoma ljutih i naoružanih momaka", kako je Kurir pisao, objavljujući detalje razgovora Đilasa sa pojedinim evropskim ambasadorima uoči izbora u Srbiji.

Umesto istine, Đilas je, po svom običaju, posegao za spinovima. Ipak, i ti spinovi dovoljno govore o suštini a ona jeste da je Đilas unapred smislio da neće da prizna rezultate izbora, te da je ulični scenario u opoziciji bio planiran i pre izbora, kao i da su o njemu bili obavešteni i stranci. Đilas je to konačno priznao i javno.

- Vučić me stalno proziva da ovaj šef misije ODIHR kaže šta sam mu ja rekao. Rekao sam ono što sam rekao u mnogobrojnim intervjuima: ako se bude nastavilo sa ovim, ako se ta pljačka nastavi, mi sasvim sigurno nećemo priznati rezultate takvih izbora i mi ćemo krenuti sa protestima - izjavio je Đilas na Novoj S.

Lider Stranke slobode i pravde govori o pitanju koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno postavio šefu posmatračke misije ODIHR Albertu Jonsonu: jasno kažite zašto niste obavestili javnost u Srbiji da vam je Đilas rekao pre izbora da neće priznati rezultate izbora? Umesto Jonsona, iskočio je Đilas i praktično potvrdio reči Vučića. Usput, kao priučeni spin doktor, on izvrće činjenice, boji istinu kako njemu odgovara i, što je i najopasnije, prećutkuje važne detalje poput onog o naoružanim i ljutim momcima spremnih da poguraju njegov ulični plan. Taj odgovor duguje celoj javnosti. Ne smemo progutati još jednu manipulaciju iz njegove radionice, jer je suviše opasna i štetna za budućnost celog našeg društva.

Zašto Đilas ne kaže jasno i glasno šta je tačno hteo da postigne kada je uoči izbora pred nekim diplomatama iz EU izgovorio rečenicu "Imam 1.000 jako ljutih naoružanih momaka, je*aću im kevu", što je informacija koju je Kurir dobio iz dva izvora? Šta je vlasnik liste "Srbija protiv nasilja" tačno izgovorio pred Jonsonom? Da li postoji verzija koju bi Đilas i on mogli zajedno da saopšte, a da nijednog ne bude sramota? Ima li šanse da obojica prođu dektor laži?

Bonus video:

01:09

DRAGAN ĐILAS NA GLASANJU: Lider SPN obavio građansku dužnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track