PRIŠTINA UKINULA NALEPNICE ZA REGISTARSKE TABLICE IZ SRBIJE: Odluka doneta na posebnoj sednici
Foto: screenshot RTS

PRIŠTINA UKINULA NALEPNICE ZA REGISTARSKE TABLICE IZ SRBIJE: Odluka doneta na posebnoj sednici

Politika -

Vlasti u Prištini usvojile su danas odluku o uklanjanju režima papirnih nalepnica za automobile sa srpskim registarskim tablicama.

Kako se navodi u saopštenju uklanjanje režima papirnih nalepnica dolazi nakon što je Vlada Srbije donela odluku kojom je omogućila slobodu kretanja za sva vozila sa Kosova, što je bila njena obaveza iz sporazuma o slobodi kretanja iz 2011. godine.

Odluka je doneta na 181. sednici Vlade tzv. Kosova koja je održana elektronski, a odluka stupa na snagu po objavljivanju u Službenom glasniku.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je 25. decembra da je Vlada Srbije donela odluku kojom je omogućila slobodu kretanja za sva vozila sa Kosova, što je bila njena obaveza iz sporazuma o slobodi kretanja iz 2011. godine.

Petković je tada, u izjavi novinarima, istakao da je deo odluke i disklejmer kojim se jasno ističe da to ne znači priznavanje Kosova, niti se može tumačiti kao pristanak Beograda na odstupanje od prava garantovanih Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, kao i da će se odluka primenjivati od 1. januara.

Kurir.rs/Kosovo online

Bonus video:

02:59

PRIŠTINA VRŠI GENOCIDNU AKCIJU I ŠALJU JEZIVU PORUKU SRBIMA NA KiM! Radun tvrdi: Onemogućavaju ljudima da žive

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja