VUČEVIĆ NA BADNJI DAN: Naše misli su sa srpskim narodom izloženom teroru na Kosovu
Foto: Video plus printscreen

Predsednik Srpske napredne stranke

VUČEVIĆ NA BADNJI DAN: Naše misli su sa srpskim narodom izloženom teroru na Kosovu

Politika -

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević istakao je danas, povodom obeležavanja Badnjeg dana u sedištu stranke u Beogradu, da su sve misli, želje i molitve upućene na to da srpski narod opstane i ostane na Kosovu gde vekovima živi.

"Posebu božićnu poruku šaljemo i u molitvama smo sa njima, sa našim stradalim narodom na raspetom Kosovu i Metohiji, sa narodom koji je svakodnevno izložen pritiscima i teroru. U mislima, željama i molitvama da naš narod opstane i ostane tamo gde živi vekovima", rekao je Vučević.

Istakao je da je Srpska napredna stranka i uz za sve Srbe gde god da žive.

1 / 4 Foto: Video plus

"Naše molitve i misli su sa Republikom Srpskom kao i sa svim Srbima gde god da žive. Srbija će voditi računa o svim građanima Srbije, ali i o njenom narodu gde god da živi u skladu sa međunarodnim pravom", poručio je Vučević.

Svojim kolegama iz stranke poručio je da ih čeka mnogo posla u novoj godini, mnogo obaveza kao i velika odgovornost.

"Treba da razvijamo i jačamo Srbiju, treba da nastavimo da razvijamo infrastrukturu, treba da nastave da rastu plate i penzije i da ljudi budu zadovoljniji životom u Srbiji", rekao je Vučević i dodao da treba da vrate naši sinarodnici koji živi van Srbije.

Naglasio je da će morati da se jača ekonomija, zdravstveni sistem, prosveta, obrazovanje, vojska i policija.

"Želim vam miran Božić, dobru i blagorodnu godinu, puno uspeha, dobro zdravlje, ali i junačku sreću da izdržimo sve izazove koji su pred nama i da budemo odgovorni jer su nam tu odgovornost dodelili građani Srbina na izborima", rekao je Vučević.

Ukazao je da je SNS izborom i voljom građana odabrana da bdi i čuva Srbiju čime je dobila i najveću odgovornost.

"Srpska napredna stranka je odlukom, izborom i voljom građana Srbije odabrana da bdi i čuva Srbiju čime je naša odgovornost najveća za našu veliku zajedničku kuću, a to je kuća koja se zove Srbija", poručio je Vučević.

U sedištu Srpske napredne stranke Badnji dan je danas obeležen svečanim unošenjem badnjaka, koji je uneo Vučević.

Sveštenik je nakon unošenja badnjaka očitao molitvu, osveštao badnjak i svim vernicima čestitao Badnji dan i predstojeće Božićne praznike.

Obeležavanju Badnjeg dana prisustvovali su i ostali članovi i funkcioneri Srpske napredne stranke među kojima su Siniša Mali, Goran Vesić, Vladimir Orlić, Aleksandar Martinović, Irena Vujović, Nada Macura, Maja Gojković, Arno Gujon i ostali.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track