SRAMNO: Napali predsednika Vučića i njegovog sina Danila zbog ČESTITKE REPUBLICI SRPSKOJ! Stanković: Zlonamerno i zlokobno!
Foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav

SKANDAL

SRAMNO: Napali predsednika Vučića i njegovog sina Danila zbog ČESTITKE REPUBLICI SRPSKOJ! Stanković: Zlonamerno i zlokobno!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo se našao na udaru i to samo zbog toga što je čestitao Dan Republike Srpske! I nije samo on bio meta zbog čestitke, već je portal Slobodna Bosna udario i njegovog satrijeg sina Danila samo zbog toga što je prošle godine prisustvovao obeležavanju Dana RS.

- Sme li Aleksandar Vučić nakon ovoga doći u Sarajevo: Predsednik Srbije pokazao pravo lice, pogledajte šta je objavio na Instagramu - glasi naslov vesti, dok se u podnaslovu podseća na Danilovo prisustvo prošle godine.

- Prošle je godine Vučić na obeležavanje neustavnog dana RS u Istočno Sarajevo poslao svog sina Danila - navodi Slobodna Bosna.

Napad na Vučića je došao i od Balše Božovića, izvršnog direktora NVO Regionalne akademije za razvoj demokratije, koji je optužio predsednika da "podriva mir" (?!).

- Vučić je i lično i sa svoje kule u Beogradu čestitao neustavni dan RS. Vučićev režim ruši suverenitet Bosne i Hercegovine, a kroz podršku 9. januaru, koji su ustanovili osuđeni ratni zločinci, nastavlja da podržava Dodikovu politiku secesionizma. Ovim se podriva mir - naveo je Božović.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković za Kurir poručuje da su napadi na predsednika Vučića zbog Dana Repiblike Srpske zlonamerni i zlokobni, te da su deo scenarija daljih pritisaka i na Srbiji i RS.

- Zapad uz pomoć bosanskih muslimana sprovodi teoriju i praksu koordinisanih pritiska - napad na Srbiju i Srpsku. Na Srbiju zbog nezavisnosti Kosova, a na Srpsku zbog revizije ustavnog položaja tog entiteta u okviru Dejtonske Bosne. Vučić im smeta jer neće nezavisno Kosovo, a neće ni uža ni manja ovlašćenja RS. Medijsko iživljavanje na Danilu Vučiću nema strogo veze sa politikom jer taj mladić nije politička ličnost nego je kriv samo zato što je sin predsednika. To je nizak i nemoralan udarac na predsednika. Dokaz moralne izopačenosti islamističke propagande iz Sarajeva i ujedno nedvosmislena potvrda da nemaju nijedan politički i pravno-istorijski argument ni protiv Vučića ni RS, već moraju kao medijsko-politički zlikovci da udare na dete predsenika. To su stvari koje ne radi ni mafija, ali jesu sklonosti političkih terorista - kazao je Stanković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track