PATRIJARH PORFIRIJE OBELEŽIO SVOJU KRSNU SLAVU JOVANJDAN: Prisustvovali predsednik Vučić i Dodik (VIDEO)
Foto: TV Hram

PATRIJARH PORFIRIJE OBELEŽIO SVOJU KRSNU SLAVU JOVANJDAN: Prisustvovali predsednik Vučić i Dodik (VIDEO)

Politika -

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije obeležio je danas na svečanosti u Patrijaršiji praznik Sabora Svetog Jovana Кrstitelja - Jovanjdan, svoju krsnu slavu, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Slavskoj svečanosti prisustvovao je i predsednik Republike Srpska Milorad Dodik, izvestila je Televizija Srpske pravoslavne crkve Hram.

1 / 5 Foto: TV Hram

Prisustvovao je i princ Filip Кarađorđević, zatim ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović.

Osveštanju slavskih darova i lomljenju slavskog kolača prisustvovao je i episkop šumadijski Jovan, braničevski Ignatije, zvorničko-tuzlanski Fotije, raško-prizrenski Teodosije i niški Arsenije, kao i episkop buenosajreski i južno-centralnoamerički i administrator Mitropolije zagrebačko-ljubljanske Кirilo.

Bio je tu i episkop dalmatinski Nikodim, šabački Jerotej, remezijanski Stefan, hvostanski Aleksej, novobrdski Ilarion, jegarski Nektarije, lipljanski Dositej i toplički Petar, kao i umirovljeni episkop mileševski Filaret.

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

00:36

Patrijarh srpski Porfirije u Hramu Svetog Save na Vračaru povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track