"KREĆEMO U IZGRADNJU NOVIH VRTIĆA I ŠKOLA" Predsednik Vučić: Sve uskoro počinje da se radi, to je najlepše i najvažnije ulaganje
Foto: Petar Aleksić

plan "srbija 2027"

"KREĆEMO U IZGRADNJU NOVIH VRTIĆA I ŠKOLA" Predsednik Vučić: Sve uskoro počinje da se radi, to je najlepše i najvažnije ulaganje

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras tokom predstavljanja plana "Srbija 2027" da će ove godine krenuti izgradnja novih 23 vrtića, i 67 škola širom Srbije.

Kako je istakao, postoji jedno pitanje koje u Vladi neretko postavlja samo Siniša Mali:

- Sva ministarstva troše pare, a sve što zaradimo sliva se u samo jedno ministarstvo. Ja bih voleo da neko uštedi pare. I kada postavimo pitanje recimo Fakulteta muzičkih umetnosti, pitanje je možemo li to da izdržimo i da platimo. Možemo naravno, zato što imamo višak - rekao je on.

1 / 6 Foto: Petar Aleksić

Predsednik je predstavio OŠ Svetozar Marković u Sjenici, koja ima bazen, i na koju je potrošeno 15 miliona evra.

- Pogledajte na slajdovima kako izgledaju druge obnovljene škole, od Novog Pazara, Doljevca, Rače... Mi ćemo koliko ove godine krenuti u izgradnju novih 23 vrtića, i 67 škola širom Srbije, plus još 23 za koje ministarstvo mora hitno da uradi projekte. Sve uskoro kreće da se radi, i ja mislim da je to najlepše i najvažnije ulaganje za našu mladost i decu.

Bonus video:

00:10

Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track