VUČEVIĆ SA BOCAN-HARČENKOM: Ministar informisao ambasadora o trenutnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji
Foto: Ministarstvo odbrane

VUČEVIĆ SA BOCAN-HARČENKOM: Ministar informisao ambasadora o trenutnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Politika -

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Republike Srbije Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Miloš Vučević, Aleksandar Bocan Harčenko
foto: Ministarstvo odbrane

Ministar Vučević izrazio je zahvalnost na stalnoj podršci koju Ruska Federacija pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije. On je, takođe, istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Republike Srbije da zadrži status vojno neutralne države, bez članstva ni u jednoj od postojećih vojno-političkih organizacija.

Miloš Vučević
foto: Ministrarstvo odbrane

Ministar odbrane je informisao ambasadora o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji i jednostranim potezima koje povlače privremene institucije u Prištini sa ciljem izazivanja sukoba i destabilizacije regiona.

Miloš Vučević, Aleksandar Bocan Harčenko
foto: Ministarstvo odbrane

Ambasador Bocan-Harčenko zahvalio je na gostoprimstvu i prilici da razgovaraju o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini i bilateralnoj saradnji dve zemlje, uključujući i saradnju u oblasti odbrane. On je konstatovao neophodnost primene međunarodno obavezujućih sporazuma, uz poštovanje međunarodnog prava po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Bonus video:

01:50

Vučević - Ukoliko Vojska Srbije dobije takvu naredbu od predsednika Srbije kao vrhovnog komandanta da uđu na teritoriju KiM, Vojska Srbije će takav zadatak i izvršiti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja