U TOKU PREGOVORI SA NEMAČKIM INVESTITOROM Vučić: Biće ovo najveća bolnica u Vranju, zaposliće preko 1.200 radnika
Foto: screenshot Pink tv

U TOKU PREGOVORI SA NEMAČKIM INVESTITOROM Vučić: Biće ovo najveća bolnica u Vranju, zaposliće preko 1.200 radnika

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obilaska Opšte bolnice u Vranju pomenuo to da su u toku pregovori sa nemačkim investitorom.

- Vodimo pregovore sa nemačkim investitorom. Biće najveća u Vranju, preko 200 miliona evra i zaposliće 1.200 radnika. Kada ovo uradimo, oni će dugo ostati tu. Uložiće svoj novac za izgradnju novih kapaciteta - kazao je on.

Predsednik je obišao odeljenje ginekologije i najavio je dalja ulaganja u zdravstvo.

- Imam maksimalno poverenje u naše lekare, medicinske sestre, babice, a uvek postoje i oni drugi. Znam koliko rada, energije i truda zahteva vaš posao. Ovo mi lepo izgleda. Kada su se Danilo i Milica rađali bio sam ispred bolnice, bio sam u Kazahstanu kad mi se Vukan rodio. Ovde su uslovi lepši sada nego što su u Beogradu. Dužnost mi je da kažem za Niš. U Nišu imamo dve mogućnosti, dve škole mišljenja. Ili ćemo da gradimo novo porodilište ili rekonstruišemo staro. Poslaćemo eksperte iz Beograda da vidimo šta je bolje da radimo. Beograd, Niš, Kragujevac, da sredimo, Vranje i Leskovac imaće bolje uslove. Svuda ćemo sve novo da napravimo, sve da probamo da sredimo do 2027. godine.

Bonus video:

00:58

Aleksandar Vučić: Imali smo sastanke važne za ceo region

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track