PREMIJERKA BRNABIĆ: Od Rezolucije EP ne očekujem ništa pozitivno po Srbiju i njene građane
Foto: Nemanja Nikolić

posle sastanka u domu garde na topčideru

PREMIJERKA BRNABIĆ: Od Rezolucije EP ne očekujem ništa pozitivno po Srbiju i njene građane

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da u predstojećoj rezoluciji Evropskog parlamenta (EP) "ne očekuje ništa pozitivno" po Srbiju i njene građane.

"Ne verujem da u tome možemo da pročitamo i čujemo bilo šta što nismo čuli ili pročitali. Oni su neobjektivni i pristrasni i podržavaju one aktere koji su za priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. To je ono kako se orijentišu", rekla je Brnabić novinarima nakon posete Domu garde u Topčideru.

Ona je dodala da je u aktuelnom sazivu EP usvajao različite rezolucije o Srbiji koje su bile "više nego katastrofalne" i koje su "govorile o tome šta je zastupao EP".

1 / 7 Foto: Nemanja Nikolić

"Govorile su da nisu poštovale osnovne principe međunarodnog prava i Povelju UN i da nisu poštovale ni sporazume ni dijalog Beograda i Prištine time što su se u svakoj rezoluciji referisali na našu pokrajinu Kosovo i Metohiju kao na Republiku Kosovo. Nisu poštovali ni Briselski sporazum ni druge sporazume", rekla je ona.

Brnabić je dodala da je EP zamerao Srbiji da nije poštovala ustavni poredak Republike Kosovo i da je pozivao pet država članica EU koji ne priznaju nezavisnost Kosova da to odmah učine.

Premijerka je dodala da su izbori u Srbiji završeni i da su bili "demokratski, transparentni i fer".

"Nešto manje od 5.700 posmatrača je učestvovalo na tim izborima, od toga 475 stranih. I niko od tih stranih posmatrača, pa ni onih koji su najkritičniji, nije rekao da je video nešto neregularno ili nepravilno. Oni koji su bili najkritičniji su rekli da su čuli, ali da su obišli sve što su hteli i da ništa nisu videli svojim očima. A od koga su čuli, to svi znamo", rekla je ona.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

05:29

BRNABIĆ UŽIVO NA KURIR TV: Sramno je da imate domaću opoziciju koja osporava suverenitet svoje zemlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track