NEOBIČNA SITUACIJA U VLASOTINCU: Podršku SNS dali i Zavetnici i Zelenovićeva filijala Zajedno
Foto: Zorana Jevtić

pomoć opozicije

NEOBIČNA SITUACIJA U VLASOTINCU: Podršku SNS dali i Zavetnici i Zelenovićeva filijala Zajedno

Politika -

Potvrdom mandata, izborom predsednika Skupštine opštine i sekretara konstituisan je novi saziv Skupštine opštine Vlasotince. Za predsednika skupštine izabran je Zoran Stamenković, kome je podršku na tajnom glasanju dalo 37 od 45 odbornika. On je, inače, u prethodnom sazivu obavljao funkciju zamenika predsednika skupštine. Za sekretara skupštine je postavljena Ivana Stanojević, koja je na tom mestu bila i u prethodnom sazivu.

Zanimljivo je da su, prema pisanju Jugmedije, za neke od tačaka dnevnog reda vladajućoj SNS, koja je osvojila 24 mandata, potrebnu podršku dali odbornici Jedinstvene Srbije, ali i koalicije Zajedno za Vlasotince i Zavetnici.

- Nadam se da ćemo kroz otvorenu i efikasnu komunikaciju pronaći najbolja rešenja za buduće projekte i inicijative. Vaša mišljenja i predlozi su od velikog značaja jer smo zajedno deo jednog većeg tima koji teži prosperitetu naše opštine. Uveren sam da ćemo zajedno ostvariti pozitivne promene - rekao je Stamenković.

Do izbora predsednika skupštine, sednicu su vodili najstariji i najmlađi odbornik, odnosno Živan Šušulić sa liste "Ivica Dačić - premijer Srbije" i Ivan Đikić sa liste "Dejan Majorac". Na predlog predsednika Privremenog organa Bratislava Petrovića, sa dnevnog reda povučene su tačke koje se tiču izbora zamenika predsednika skupštine i izvršnih organa, odnosno predsednika opštine, njegovog zamenika i članova Opštinskog veća. Predsednik Privremenog organa objasnio je da će one biti na dnevnom redu naredne sednice, koja mora biti zakazana u roku od mesec dana i da mandat Privremenom organu još nije istekao.

Na sednici je usvojen izveštaj Opštinske izborne komisije o sprovedenim lokalnim izborima i izabrani članovi Komisije za izbor, imenovanja, administrativna i mandatna pitanja. U novom sazivu vlasotinačke skupštine, nakon decembarskih lokalnih izbora, najviše mandata, odnosno apsolutnu većinu, ima lista "Aleksandar Vučić - Vlasotince ne sme da stane" koja je osvojila 24 od 45 odborničkih mesta. Druga je lista "Ivica Dačić - premijer Srbije" sa pet mandata, a treća GG "Dr Spasić" sa četiri. Po tri mesta osvojile su liste "Vlasotince u srcu - dr Saša Savić" i Jedinstvena Srbija. Po dva mandata pripala su listama "Dejan Majorac", "Zajedno za Vlasotince - Milan Ban - dr Mitov - Žarko Paša" i Zavetnici.

Kurir.rs/ Jugmedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track