"MI SMO SE BORILI ZA SVOJU ZEMLJU, NEKI DRUGI SU SE BORILI PROTIV NAŠE ZEMLJE" Vučić: Ovo je jedna mala ali značajna pobeda Srbije
Foto: Printscreen/PINK

"MI SMO SE BORILI ZA SVOJU ZEMLJU, NEKI DRUGI SU SE BORILI PROTIV NAŠE ZEMLJE" Vučić: Ovo je jedna mala ali značajna pobeda Srbije

Politika -

Vanredna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji na Kosovu i Metohiji održana je juče u Njujorku, a našu zemlju predstavljao je predsednik Aleksandar Vučić.

Nakon svog govora, koji možete pročitati OVDE, predsednik se obratio srpskoj javnosti.

- Videli ste našu argumentaciju, naše odgovore - odgovorne i ozbiljne. Videli ste argumentaciju koja se zasniva na ličnoj mržnji i raznim drugim glupostima. Kada ne možete da odgovorite na argumente, onda morate da krenete u lične uvrede i dobro je da su to pokazali i da nisu imali ozbiljnu argumentaciju od toga. Zadovoljan sam onim što smo čuli na Savetu bezbednosti. Najviše na strani Prištine su bile Velika Britanija i Švajcarska. Bio sam iznenađen korektnim pristupom Francuza, Alžira, Kine, Rusije, Ekvadora, Koreje, Malte i tako dalje. To je negde moja prva analiza - rekao je sinoć, između ostalog predsednik Srbije.

Kompletno obraćanje predsednika Vučića srpskoj javnosti, nakon govora, možete pročitati OVDE.

Predsednik Vučić se danas oglasio i na svom profilu na Instagramu i još jednom uputio važnu poruku svima.

"Mi smo se borili ovde za svoju zemlju. Neki drugi su se borili protiv naše zemlje. Jedino što mogu na kraju da kažem, je to da je ovo jedna mala ali značajna pobeda Srbije", napisao je predsednik.

Bonus video:

10:01

ANA BRNABIĆ ZA KURIR TV: Nadam se da svi odgovorni u EU znaju značaj Srbije! Mislim da je EU put najbolji za nas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track