VRAĆANJE POD OKRILJE UJEDINJENIH NACIJA: Aleksandar Bocan-Harčenko: Sednica Saveta bezbednosti o Kosovu je zračak nade!
Foto: Tanjug/ Milica Nikolić

ambasador rusije

VRAĆANJE POD OKRILJE UJEDINJENIH NACIJA: Aleksandar Bocan-Harčenko: Sednica Saveta bezbednosti o Kosovu je zračak nade!

Politika -

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko poručio je da je održavanje sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu zračak nade i da pitanje Kosova mora da se vrati pod okrilje odlučivanja tog tela svetske organizacije.

On je, posle polaganja venca na grob ruskog diplomate Nikolaja Hartviga na Novom Groblju u Beogradu, povodom Dana diplomata Rusije, rekao da nema sumnje da sednica Saveta bezbednosti predstavlja napredak, ali nije zaokret u rešavanju krize na Kosovu.

- Sada se sve kreće u dobrom pravcu, o čemu smo i pričali dugi niz godina. Kosovo mora, kao pitanje, da se vrati u okrilje Saveta bezbednosti UN s obzirom na to da dijalog Beograda i Prištine pokazuje da od toga nema ništa, a što je još ozbiljniji problem, nema promena na terenu, ili još bolje rečeno ima pogoršanja - rekao je ambasador Rusije.

On je dodao da Savet bezbednosti UN mora da bude više uključen na osnovu Rezolucije 1244, "jer samo taj osnov postoji u međunarodnoj zajednici kao okvir za rešavanje krize".

Kurir.rs/Kosovo onlajn/Z. S.

Bonus video:

04:21

KIM JE JEDINI PROSTOR U EVROPI GDE NE POSTOJI PRAZNIK! Odalović o potresnoj novogodišnjoj želji dečaka iz Kosovske Mitrovice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track