BIA RAZBILA GRUPU OBAVEŠTAJACA! Bjegović: Nekome smeta snažna i jaka vojska Srbije, pokušavaju da je POTKOPAJU iznutra!
Foto: Printscreen/Youtube/The Times, Kurir Televizija

ČETVORO UHAPŠENIH

BIA RAZBILA GRUPU OBAVEŠTAJACA! Bjegović: Nekome smeta snažna i jaka vojska Srbije, pokušavaju da je POTKOPAJU iznutra!

Politika -

Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) uhapsili su četiri osobe zbog sumnje da su počinile špijunažu. Svi uhapšeni su državljani Srbije, a dvoje od privedenih zaposleno je u srpskoj kancelariji inostrane organizacije. Njima se, kako pišu Novosti, na teret stavlja kontinuirano prikupljanje informacija obaveštajnog karaktera, od kojih pojedine imaju status poverljivosti i tajnosti.

Prof. dr Miroslav Bjegović, specijalista za terorizam i organizovani kriminal, kaže za Kurir da hapšenje četvoro srpskih državljana osumnjičenih za špijunažu jasno govori koliko je Srbija na udaru zapadnih obaveštajnih centara.

- Ti centri preko svojih saradnika pokušavaju da dođu do poverljivih i tajnih podataka o funkcionisanju državnih organa i institucija. U ovom slučaju, akcenat je bio na sistemu nacionalne bezbednosti, konkretnije vojnih službi bezbednosti, što nam govori da nekome smeta snažna i jaka vojska Srbije koju bi trebalo potkopavati i urušavati iznutra, kako bi naša odbrambena moć bila prihvatljivija neprijateljima Srbije za buduća vremena - ocenio je Bjegović i dodao da ga ne bi čudilo da su finansijeri i naručioci posla Kurtijevi sledbenici, a mozak operacije poznata zapadna obaveštajna služba.

Ovo je drugi slučaj u poslednjih nekoliko meseci da srpske bezbednosne službe rakrinkavaju strane agente. Krajem novembra prošle godine je iz Srbije proteran Hrvoje Šnajder, prvi sekretar u Ambasadi Republike Hrvatske, zbog toga što je organizovao da naši državljani rade za hrvatsku tajnu službu.

Kurir.rs/A.Ć.

Bonus video:

08:06

SADA SVAKI SRBIN MOŽE DA ZAVRŠI U ZATVORU Odalović i Bjegović o optužbama Kurtija: Obustavio je potražnju ZA NESTALIM LICIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja