DA JE KURTIJU STALO DO MIRA, NAJPRE BI FORMIRAO ZSO! Petković: Pod njegovim režimom se puca na Srbe i prebijaju srpska deca!
Foto: Nemanja Nikolić

saopštenje

DA JE KURTIJU STALO DO MIRA, NAJPRE BI FORMIRAO ZSO! Petković: Pod njegovim režimom se puca na Srbe i prebijaju srpska deca!

Politika -

Da je Aljbinu Kurtiju istinski stalo do trajnog mira i normalizacije odnosa na prostoru Kosova i Metohije, kao i potpisanih sporazuma, on bi prvo ispunio odredbe Briselskog sporazuma koji je potpisan još 2013. godine i formirao Zajednicu srpskih opština koja garantuje Srbima kolektivna i individualna prava koja im se danas svakodnevno gaze i uskraćuju za vreme njegove strahovlade, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića, prenosi Kosovo Online.

Petković ističe da "ni Beograd, niti predsednik Aleksandar Vučić nikome ne prete, jedino je balkanski piroman Aljbin Kurti pretnja miru na ovim prostorima, ali i pretnja zdravom razumu svojim neuračunljivim izjavama" i dodaje da su, nažalost, jedino o čemu Kurti razmišlja agresija i terorizam.

- To je pokazao i svojom najnovijom izjavom, ali i delima, jer se pod njegovom vlašću puca u srpsku decu koja nose Badnjak, ranjavaju Srbi na Bistričkom mostu, gađa u leđa Dragiša Galjak ili prebijaju srpska deca Dara i Kristijan iz Žitkovca, kraj Zvečana, samo zato što su Srbi, a brojni naši sunarodnici čame nevini u kazamatima - navodi se.

Kako ocenjuje, Kurti jednostranim i eskalatornim potezima svakodnevno urušava i gazi mir.

- Zato, neka svoje militantne, nasilne i terorističke metode ne pripisuje ni predsedniku Vučiću ni Beogradu, jer upravo zahvaljujući predsedniku Vučiću mi danas imamo kakav takav mir na prostoru Kosova i Metohije, koji svojim jednostranim i eskalatornim potezima Kurti svakodnevno urušava i gazi, poput odluke o ukidanju dinara ili zatvaranjem srpskih opština ili zdravstvenih ustanova u pokrajini - poručuje.

Kako navodi, toga su naravno svesni i svi predstavnici međunarodne zajednice i najmoćnijih zemalja sveta koji su Kurtiju zbog toga "očitali bukvicu u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, nakon kog Kurti ne može da se oporavi, pa prvo izmišlja nepostojeće pretnje atentatom u koje mu niko nije poverovao, a sada i nekakve nepostojeće pretnje iz Beograda".

- Mi ćemo nastaviti da čuvamo mir, ali i da čuvamo naš srpski narod u pokrajini - zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

01:09

Petković - Mnogo je laži od strane Prištine, Svećlje, Kurtija, a lagali su i o broju ljudi u Banjskoj - 30,40, 90

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track