SI ĐINPING ČESTITAO PREDSEDNIKU VUČIĆU DAN DRŽAVNOSTI: Kao dobar prijatelj Srbije, Kina se raduje ovakvim uspesima
Foto: AP

čestitka

SI ĐINPING ČESTITAO PREDSEDNIKU VUČIĆU DAN DRŽAVNOSTI: Kao dobar prijatelj Srbije, Kina se raduje ovakvim uspesima

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodomDana državnosti 15. februara, čestitku predsednika Kine Si Đinpinga

."Pod našim zajedničkim vođstvom, poslednjih godina kinesko-srpski odnosi doživeli su iskorak napred. Naše dve zemlje imaju čvrsto političko međusobno poverenje i uzajamno se podržavaju u vitalnim interesima, a dubina i širina praktične saradnje se kontinuirano povećavaju, kvalitet i efikasnost se stalno unapređuju, dajući pozitivan doprinos razvoju obe strane, kvalitetnoj zajedničkoj izgradnji 'Pojasa i puta' i izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo", naveo je Si.

Dodao je da pod rukovodstvom Vučića ekonomski razvoj i društvena izgradnja u Srbiji beleže izvanredne rezultate, a životni standard građana se neprekidno poboljšava.

"Srbija se zalaže za nezavisnost, a njen međunarodni položaj i uticaj se stalno unapređuju. Kao dobar prijatelj Srbije, Kina se raduje ovakvim uspesima. Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore kako bismo intenzivirali razmene naše dve zemlje na svim nivoima, produbljivali sveobuhvatnu saradnju i unapredili kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo na još viši nivo", dodao je Si, a saopštilo Predsedništvo Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track