DODIK ČESTITAO VUČIĆU DAN DRŽAVNOSTI Vama i svim građanima Srbije najiskrenije čestitke, doživljavamo ovaj praznik kao svoj
Foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

čestitka

DODIK ČESTITAO VUČIĆU DAN DRŽAVNOSTI Vama i svim građanima Srbije najiskrenije čestitke, doživljavamo ovaj praznik kao svoj

Politika -

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Srbije Sretenje, Dan državnosti, ističući da je snažna i prosperitetna Srbija od velike važnosti za mir, stabilnost i napredak za sve u Republici Srpskoj.

"Povodom Dana državnosti Srbije – Sretenja, Vama i svim građanima Srbije upućujem najiskrenije čestitke i želim da nastavite putem daljeg razvoja i jačanja vaše zemlje", naveo je Dodik u čestitki Vučiću.

On je naveo da je Srbija, sa Vučićem na čelu, "svake godine ekonomski i politički jača, zbog čega se visoko pozicionirala kao moderna liderska zemlja, ne samo u regionu, već i na međunarodnoj političkoj sceni".

"Mi u Republici Srpskoj sa posebnim poštovanjem doživljavamo i obeležavamo ovaj praznik kao svoj, jer je Srbija naša matica", istakao je Dodik.

Izrazivši uverenje da će i u budućnosti Srbija ostvariti još veći rast i razvoj, predsednik RS je zahvalio Vučiću i rukovodstvu Srbije za sve realizovane projekte, podršku i pomoć narodu u Republici Srpskoj.

Povodom Dana državnosti Srbije Vučić i Dodik dogovorili su vatromet, koji će sutra uveče biti u isto vreme, priređen u svim gradovima Republike Srpske, kao i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Takođe, Palata Republike u Banjaluci će biti osvetljena u bojama zastave Srbije. Srbija 15. februara obeležava Dan državnosti u znak sećanja na 15. februar 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak pod vođstvom vožda Karađorđa i kada je 1835. godine donesen Sretenjski ustav.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track