MALA HEROINA PRESREĆNA ZBOG SRETENJSKOG ORDENA: Pavlina za Kurir: Nastaviću kroz pesme da spajam Kosovo i našu Srbiju!
Foto: Damir Dervišagić

PRIZNANJE U PRAVIM RUKAMA

MALA HEROINA PRESREĆNA ZBOG SRETENJSKOG ORDENA: Pavlina za Kurir: Nastaviću kroz pesme da spajam Kosovo i našu Srbiju!

Politika -

Pavlina Radovanović (14) iz Orahovca je ove godine bila jedna od najmlađih dobitnika sretenjskih priznanja koja se povodom Dana državnosti Srbije dodeljuju zaslužnim pojedincima. Talentovana devojčica, koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao Karađorđevom zvezdom trećeg stepena, kaže za Kurir da ova nagrada nije samo njena, već pripada i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Čast i odgovornost

- Velika mi je čast što sam dobila ovo priznanje, što su baš mene odabrali za ovogodišnjeg dobitnika. Kad su mi javili da sam dobila medalju, bila sam presrećna, kao i moji ukućani. Ta vest nam je donela mnogo radosti u kući. Nekako sam bila ponosna na moj Orahovac, na Kosovo i Metohiju. Divno mi je zvučalo da ću tu nagradu doneti u Orahovac. Velika mi je čast da predstavljam zemlju i nastaviću tako - kaže nam mlada umetnica.

Pavlina dodaje da oseća i neku vrstu obaveze i odgovornosti.

Pavlina Radovanović
foto: Beta Milan Ilić

- Meni je ova nagrada sad znak da moram da radim još više. Moram na neki način da se odužim, da se još više trudim. Tako osećam i tako sam sve ovo doživela. Svi o meni govore kao o predstavniku Kosova i Metohije i zaista mi je drago što je ispalo ovako. Meni je ideja da kroz pesme nastavim da spajam sve Srbe i da spajam Kosovo i Metohiju i našu Srbiju - iskrena je Pavlina.

O planovima

Kaže da je pevanje njena velika ljubav i otkriva kakvi su joj planovi po završetku osnovne škole.

- Završavam osmi razred u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Orahovcu. Idem i u nižu muzičku školu u Lapljem Selu blizu Gračanice. Razmišljam da tu upišem i srednju muzičku, ali nisam sigurna. Možda je i vreme da malo ozbiljnije razmišljam o tome - kroz smeh nam priznaje Pavlina.

"Anđeoski glas", kako Pavlinu mnogi nazivaju, pojavio se na svečanosti dodele sretenjskih nagrada i pesmom oduševio sve u sali Predsedništva Srbije. Za ovu priliku Pavlina je nimalo slučajno odabrala pesmu "Orahovcu, bašto rajska".

Inače, predsednik Vučić dodelio je povodom Dana državnosti više od 100 odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track