PREDSEDNIK VUČIĆ: U ovom trenutku imamo LEGALNU većinu za Beograd! Nestorović se ponaša neodgovorno
Foto: screenshot Prva tv

"Bolje da nemamo vlast, nego da bude ukradEna"

PREDSEDNIK VUČIĆ: U ovom trenutku imamo LEGALNU većinu za Beograd! Nestorović se ponaša neodgovorno

Politika -

Želeo sam da razgovaram sa Nestorovićem, oni nisu hteli, po meni, ne ponašaju se dovoljno odgovorno. Oni se ponašaju kako misle da je dobro za njihovu stranku ili opciju, šta god da je"

BEOGRAD - "Koliko sam obavešten, mi u ovom trenutku imamo većinu za Beograd. Sećate se 2008, potpisao sam, kao kandidat SNS za gradonačelnika, sporazum sa SPS. Kad su završeni izbori, Đilas nije imao većinu za gradonačelnika, već mi. Jedina legitimna većina je bila SNS - SPS. Oni su napravili legalnu većinu, ali je ukrao volju građana, jer je bilo potpuno jasno da je legitimna volja građana Beograda bila na potpuno drugoj strani. Oni su to preoteli. Ja sam se pojavio na sednici Skupštine grada i čestitao lopovima koji su ukrali volju građana jer je legalno. Ne legitimno, ali legalna. Mi sad imamo većinu koja je legalna, delimično i legitimna, ali to nije apsolutni legitimitet. Molio sam Aleksandra, Anu i Miloša jer ne želim da budemo lopovi kao oni što su ukrali 2008. i kao što su pokušali 2012", kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući jutros na televiziji gde se dotakao i teme izborne volje građana u Beogradu.

"Miloš, Ana, Šapić i ja o tome razgovaramo, ali nisam imao vremena da se time bavim. Želeo sam da razgovaram sa Nestorovićem, oni nisu hteli, po meni, ne ponašaju se dovoljno odgovorno. Oni se ponašaju kako misle da je dobro za njihovu stranku ili opciju, šta god da je".

Ponosan sam na vatromet za Dan državnosti, u Srbiji se građani leče više nego u svetu

Vučić izjavio je danas da je ponosan na vatromet održan na Dan državnosti, kao i da se u Srbiji građani mnogo vise leče nego u najrazvijenijim državama u svetu.Vučić je govoreći o kritikama pojedinih opozicionih političara da se deca u zemlji leče SMS porukama, dok država daje pare na vatromet, kazao da Srbija u poređenju sa 2012. godinom ulaže 55 puta više novca u retke bolesti.

On je dodao da takve komentare imaju ljudi koji mrze sve što je srpsko, kao i sam praznik, ali da to neće da priznaju. Vučić je izjavio da je ponosan na vatromet, topovsku paljbu, otvaranja 50-60 izložbi, odlikovanja, kao i što su građani bili na svemu što je tog dana priređeno.

"To vam je lična partijska kalkulacija. Što ćemo da imamo još dva, tri meseca kampanje, pa još toliko do konstituisanja. A šta ako opet ne budemo mogli da konstituišemo?"

"To što oni pričaju nema nikakvog smisla. Oni računaju da će bolje da prođu, ali ne razumem zašto bi posle ovakvih izjava neko glasao za njih. Čak i da prođu bolje, kakve to veze ima s građanima. Imamo trku s vremenom za EXPO, što je važno za građane", dodao je Vučić.

"Suština je u tome da je bolje da nemamo vlast, nego da bude ukradna, makar i da bude sumnje". "Sačekaćemo do 2-3. marta, ako nemamo legitimnu većinu, idemo na izbore", zaključio je predsednik Srbije.

Postoji većina za konstituisanje Skupštine Beograda, ona je legalna i delom legitimna

Vučić rekao je danas da postoji većina za konstituisanje Skupštine grada Beograda, kao i da je ona legalna i delom legitimna.

On je za televiziju Prva rekao da će sačekati do 2. i 3. marta da se vidi da li će ta većina biti legitimna, te da ukoliko ne bude bila, onda će biti održani novi izbori.

Vučić je kazao da predstavnici liste "Mi - Glas iz naroda" ne žele da razgovaraju, kao i da ne razumeju šta je država i da se ponašaju onako kako misle da je dobro za njihovu opciju. Dodao je da niko nije vršio pritisak ni na koga i da se prilikom formiranja vlasti u Beogradu neće krasti volja građana, kao što je, kako je rekao, to bio slučaj 2008. godine, prenela je Beta.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

06:47

IZBORI U BEOGRADU ĆE SE PONOVITI UKOLIKO SE NESTOROVIĆ NE ODLUČI! Božić: Radujem se jer će građani dati još veće poverenje SNS-u

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track