NASTAVIĆEMO DA PODRŽAVAMO SRBIJU I OJAČAVAMO SARADNJU Kineski šef diplomatije: Vučić će voditi srpski narod ka većim dostignućima
Foto: Kineski radio Internacional

PODRŠKA

NASTAVIĆEMO DA PODRŽAVAMO SRBIJU I OJAČAVAMO SARADNJU Kineski šef diplomatije: Vučić će voditi srpski narod ka većim dostignućima

Politika -

Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji poručio je da će ta zemlja nastaviti da čvrsto podržava Srbiju u očuvanju njenog suvereniteta, bezbednosti i teritorijalnog integriteta.

Vang Ji se sa predsednikom Srbije Alekdsandrom Vučićem sastao na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji 17. februara, kada je rekao da će to ne samo učvrstiti čelično prijateljstvo dve zemlje, već će se suprotstaviti separatističkim akcijama, zaštititi ciljeve i principe Povelje UN i zaštititi međunarodno pravo, prenela je kineska agencija Sinhua.

Kako je istakao, Kina je voljna da ojača saradnju na visokom nivou i da planira da kinesko-srpske odnose podigne na novi nivo.

China Media Group, Tajvan, Vang Ji
foto: China Media Group

Vang je rekao i da su odnosi Kine sa Srbijom izdržali testove drastičnih međunarodnih promena i da je tako stečeno iskreno i duboko prijateljstvo.

- Kina čvrsto veruje da će Vučić voditi srpski narod ka većim dostignućima na putu nacionalnog razvoja i revitalizacije - rekao je Vang, koji je predsedniku Vučiću preneo pozdrave kineskog predsednika Si Đinpinga.

Vang Ji je dodao da je snažna kinesko-srpska saradnja u skladu sa dugoročnim interesima obe strane, napominjući da zemlja, bez obzira na to da li je velika ili mala, može da dobije ugled i poštovanje svih strana u međunarodnoj zajednici sve dok održava "čvrst i nepopustljiv karakter".

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen Prvi.tv

Predsednik Vučić izjavio je u subotu, povodom tog sastanka, da je obavestio kineskog ministra spoljnih poslova Vang Jia o stepenu ugroženosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali i da su razgovarali i o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji između Srbije i Kine i još jednom potvrdili čelično prijateljstvo dve države i naroda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track