PODRŠKA VLADE SRBIMA U ALBANIJI: Ministar Milićević ugostio predstavnike udruženja "Jedinstvo"
Foto: Duško Vukajlović

poseta

PODRŠKA VLADE SRBIMA U ALBANIJI: Ministar Milićević ugostio predstavnike udruženja "Jedinstvo"

Politika -

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za dijasporu Đorđe Milićević primio je danas predstavnike Udruženja Srba "Jedinstvo" iz Albanije.

Predstavnik ovog udruženja Piro Nase koji živi u gradu Đirokastro, gde je istaknuti novinar i publicista, upoznao je ministra sa položajem Srba u Albaniji. Nase je posebno istakao ugroženost srpskog jezika i kulture u Albaniji, istakavši da naši sunarodnici u ovoj zemlji nemaju nijedan medij na maternjem jeziku, niti mogu da preko kablovskih operatera prate medije iz Srbije.

Đorđe Milićević
foto: Duško Vukajlović

On je ministru predstavio projekat novog medija na srpskom jeziku iza kojeg stoji udruženje "Jedinstvo" i pozvao ga da u najskorije vreme poseti Srbe na jugu Albanije koje okuplja ovo udruženje.

Ministar Milićević zahvalio je na pozivu i obećao pomoć Vlade Srbije svim projektima Srba u Albaniji koji su usmereni na očuvanje nacionalne kulture, tradicije i maternjeg jezika.

Sastanku u kabinetu ministra Milićevića prisutvovali su i Savina Nase iz udruženja "Jedinstvo", kao i Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Bonus video:

01:13

SVE ŠTO SU MLADI NASLEDILI, BIĆE TRI PUTA VREDNIJE Milićević o programu Srbije: Bavi se budućnosti svakog građana naše zemlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track