NESTOROVIĆ OTKRIO NAMERE: Nemam ambiciju da postanem ministar, niti da lista "Mi" po svaku cenu bude deo vlasti!
Foto: Zorana Jevtić

poruka

NESTOROVIĆ OTKRIO NAMERE: Nemam ambiciju da postanem ministar, niti da lista "Mi" po svaku cenu bude deo vlasti!

Politika -

Nosilac parlamentarne liste "Mi - Glas iz naroda" Branimir Nestorović izjavio je da nema ambiciju da postane ministar, niti da pokret po svaku cenu bude deo vlasti, ponavljajući stav i da neće davati podršku nijednoj opciji za formiranje većine u Skupštini grada Beograda.

- Nije ideja da uđemo u vlast odmah. Mi smo mnogo mali, tek smo u formiranju stranke. Želimo da u naredne dve-tri godine osnujemo jedan jak pokret koji će moći da bude učesnik u nekoj vlasti. Jer kad si mali i manjinski partner uz jednu veliku, jaku partiju, ona te proguta - rekao je Nestorović za list Politika.

Ponovio je da se većina odbornika te liste u Skupštini grada Beograda neće opredeljivati ni za poziciju, ni za opoziciju, već da će im novi izbori, ako ih bude, biti "odskočna daska" za jačanje pokreta.

- Po nekim istraživanjima javnog mnjenja, mi smo na izborima dobili više od 10 odsto, a ovi izbori su na republičkom nivou baš raščistili političku scenu. Desilo se nešto što je meni teško objašnjivo - Socijalistička partija Srbije je u prilično velikom padu, takozvane patriotske snage su praktično iščezle, a koalicija oko Miloša Jovanovića je, po mom mišljenju, izdala svoje birače - ocenio je Nestorović.

On je naveo da na političkoj sceni s jedne strane postoji samo grupa oko Srpske napredne stranke (SNS), a sa druge okupljena, kako je rekao, oko "frakcija" Demokratske stranke, dodajući da mu se ne sviđa politika nijednih i da je "Mi - Glas iz naroda" treća opcija.

- Naravno, sa ovim drugima nećemo ni da razgovaramo, jer nema razloga za to, ali nam se ne sviđa ni popustljiva politika prema Kosovu. To smo ponavljali 100 puta - kazao je Nestorović.

Kurir.rs/ Beta

Bonus video:

02:44

Branimir Nestorović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track