NESTOROVIĆ NAPUSTIO POKRET "MI - GLAS IZ NARODA" Tražio da bude predsednik, ali nije dobio podršku
Foto: Nenad Kostić, Pokret Mi glas iz naroda Printscreen

saopštenje

NESTOROVIĆ NAPUSTIO POKRET "MI - GLAS IZ NARODA" Tražio da bude predsednik, ali nije dobio podršku

Politika -

Jedni od osnivača pokreta "Mi - Glas iz naroda"Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili su taj pokret, saopšteno je danas.

Pokret "Mi - Glas iz naroda" saopštio je na svom sajtu da je "u toku procesa preobražaja pokreta" došlo do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva koje čini sedam članova, i da su Nestorović i Pavić juče "demonstrativno napustili pokret".

Branimir Nestorović
foto: Pokret Mi glas iz naroda Printscreen

"U senci nesporazuma i insinuacija protiv nekih od osnivača, Branimir Nestorović je ultimativno tražio da on bude predsednik, iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača. Na glasanju taj ultimatum Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio pokret, a za njim i Aleksandar Pavić", dodaje se u saopštenju.

Dodali su da pokret nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku i da će njime rukovoditi Veće pokreta koje čini pet osnivača, Siniša Ljepojević, Mitar Kovač, Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević.

"Prema tome, u radu pokreta sve ostaje po starom i planirani ciljevi se ostvaruju. Drugim rečima, pokušaj razbijanja pokreta nije uspeo i rad se nastavlja bez onih koji su njegovo razbijanje pokušali da izvedu. Vreme će pokazati koji su bili stvarni motivi i ciljevi razbijanja pokreta", dodaje se u saopštenju.

Tim povodom, sutra, u 13 časova u Medija Centru u Beogradu biće održana konferencija za novinare pokreta "Mi - Glas iz naroda".

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

02:44

Branimir Nestorović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track