"JEDINE SANKCIJE KOJE BI KURTI OSETIO SU ONE NA VOJNOM PLANU!" Drecun tvrdi: Sve je ovo predstava za javnost
Foto: EPA Petrit Prenaj, EPA Valdrin Xhemaj

kurir tv

"JEDINE SANKCIJE KOJE BI KURTI OSETIO SU ONE NA VOJNOM PLANU!" Drecun tvrdi: Sve je ovo predstava za javnost

Politika -

Nije tajna da Aljbin Kurti svojim odlukama na svaki način otežava život Srbima na Kosovu i Metohiji, ali i dalje ostaje tajna zašto sve to prolazi bez ozbiljnijih posledica po vlast u Prištini.

Milovan Drecun, doskorašnji predsednik skupštinskog Odbora za KiM, analizirao je situaciju na Kosovu u emisiji Puls Srbije.

02:58

JEDINE SANKCIJE KOJE BI KURTI OSETIO SU ONE NA VOJNOM PLANU! Drecun tvrdi: Sve je ovo predstava za javnost

- Sve ovo je predstava za javnost. Amerikanci se žale Kurtiju, kažu, ti svojim jednostavnim potezima onemogućavaš nas da radimo u koristi interesa takozvanog Kosova na međunarodnom planu. Da guramo nova priznanja, da pritiskamo Beograd da prihvati ove dve tačke u francusko-nemačkom predlogu sporazuma, koje za nas apsolutno nisu prihvatljive. Sada se pitate da li će biti sankcija ili ne? Pa neće biti. Jedine sankcije koje Kurti razume su na vojnom planu. Potpuno obustavite podršku i saradnju sa takozvanim kosovskim bezbednosnim snagama, tu njihovu transformaciju u nekakvu vojsku Kosova i to će biti ono što bi oni osetili. To se neće desiti, ne dešava se. Naprotiv, intenzivira se. Pojačava se ta saradnja - rekao je Drecun.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj devet za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track