MINISTAR VUČEVIĆ: Srbija vodi računa o opstanku Republike Srpske, ali postoji pritisak da disciplinuje Banjaluku i Dodika
Foto: Printscreen/Youtube

MINISTAR VUČEVIĆ: Srbija vodi računa o opstanku Republike Srpske, ali postoji pritisak da disciplinuje Banjaluku i Dodika

Politika -

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da postoji pritisak na Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića da disciplinuje Banjaluku i predsednika Srpske Milorada Dodika.

Vučević je rekao da Srbija vodi računa o opstanku Republike Srpske, ali Republika Srpska ima svoju politiku, svoje rukovodstvo koje biraju građani na izborima.

Vučević kaže da poštuju BiH kao susednu prijateljsku državu, sastavljenu od dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda. Sve što isključuje jedan narod i jedan entitet, sve što se nameće nije dobro za BiH.

- Za razliku od nekih političkih struktura u Sarajevu, mi vrlo jasno kažemo da poštujemo teritorijalni integritet BiH, ali politička elita u Sarajevu ne poštuju baš teritorijalni integritet Srbije. Nego ne može to da formalno provede zbog Republike Srpske i srpskog naroda u BiH po pitanju Kosova i Metohije - naveo je Vučević.

Kurir.rs/RTRS

Bonus video:

06:15

Milos Vučević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track