SAGA SE NASTAVLJA! OPTUŽBE BIVŠIH NESTOROVIĆEVIH SABORACA NE JENJAVAJU! Otkrili i svoje dalje poteze
Foto: Zorana Jevtić

DAN DRUGI

SAGA SE NASTAVLJA! OPTUŽBE BIVŠIH NESTOROVIĆEVIH SABORACA NE JENJAVAJU! Otkrili i svoje dalje poteze

Politika -

Jedan od sedam osnivača pokreta "Mi - Glas iz naroda" Mitar Kovač izjavio je danas da se taj pokret nije razišao i da će u nedelju biti organizovana izborna skupština, radi prerastanja pokreta u stranku.

Kovač je za televiziju Prva rekao da jučerašnji događaji i navodi da su pokret napustila dvojica osnivača, Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić, nisu poremetili njihove naredne aktivnosti, ali da predstavljaju veliki udar na pokret.

Prema njegovim rečima, pet osnivača je još uvek u tom pokretu, a najveću odgovornost "snose oni koji su ga napustili".

- Nestorović je hteo da se nametne kao figura koja neće biti između nas sedam, koji upravljamo pokretom, nego da svu vlast prigrabi za sebe - kazao je Kovač.

Naveo je da Nestorovićeva izjava da nije napustio pokret, već samo sastanak, nije tačna i da je Nestorović već tad najavio i konstituisanje "neke nove svoje političke organizacije ili stranke".

- Samim tim, on je prestao da bude član pokreta i vladajućeg tela pokreta - dodao je on.

Kovač je naveo da navodi u medijima o sukobu u Pokretu nisu tačni, dodajući da u velikim organizacijama uvek ima nesuglasica među članstvom, ali ne dolazi do razbijanja partija, organizacija i pokreta, ali da se u njihovom konkretnom slučaju radi o nameri.

- Taj postupak je verovatno dirigovan od strane svih onih kojima ne odgovara jedan ovakav pokret, a njih nije malo. Iznenađenje rezultatom izbora je bilo i za mnoge strane obaveštajne centre moći, ali i za unutrašnju vlast i dobar deo opozicije. Nikome od tih centara nismo bili baš po meri i, nažalost, radilo se ispod žita da dođe do razbijanja pokreta, posebno oko konstituisanja beogradske vlasti - ocenio je Kovač.

Upitan da li će preostali osnivači promeniti mišljenje oko formiranja vlasti u Beogradu sa Srpskom naprednom strankom, Kovač je kazao da se "predomišljaju oni koji napuste pokret".

- Meni je žao što je Pavić otišao sa Nestorovićem, možda nedovoljno razmišljajući o tome, ali Nestorović je svojim iskustvom, svojim dosadašnjim političkim delovanjem pokazao kontinuitet da ne može nigde da ostane stabilan i da olako napušta organizacije, partije i pokrete - kazao je on.

Prema njegovim rečima i Nestorović, kao nosilac parlamentarne liste, i Aleksandar Jerković kao nosilac beogradske liste, "ispadoše preletačevići". "Ali to je njihova moralna odgovornost", dodao je jedan od sedam osnivača pokreta "Mi - Glas iz naroda" Mitar Kovač.

Podsetimo, nakon što je juče iz pokreta "Mi - Glas iz naroda" saopšteno da su Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili taj pokret, saopštenjem su se nedugo potom oglasili Nestorović i Pavić.

- Tačno je da su prof. dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili sastanak osnivača Udruženja građana "Mi - glas iz naroda", a koji je održan u utorak, 20. februara. Međutim, tom napuštanju su prethodila izuzetno neprijatna i neprihvatljiva dešavanja koja su dovela do tog raspleta - navodi se, između ostalog, u saopštenju koje su potpisali Nestorović i Pavić i dodaje se:

- Primorani smo, nažalost, da odgovorimo na saopštenje za javnost od 21. februara 2024. sa neadekvatnim potpisom pokret "Mi - glas iz naroda", radi potpunog obaveštavanja javnosti, naših glasača i onih koji su svojim požrtvovanim radom doprineli našem izbornom uspehu. Dato saopštenje iznosi nepotpunu sliku dešavanja na poslednjem sastanku osnivača organizacije "Mi - glas iz naroda", a brzina njegovog izdavanja nas navodi da sumnjamo u njegove prave motive. Naime, tačno je da su prof. dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili sastanak osnivača Udruženja građana održan u utorak, 20. februara. Međutim, tom napuštanju su prethodila izuzetno neprijatna i neprihvatljiva dešavanja koja su dovela do tog raspleta... Posle organizacionog skupa u petak, 16. februara, u Pančevu, Dragan Stanojević je pokušao da isprovocira Pavića tako što mu je pretio fizičkim nasiljem na javnom mestu i lično ga uvredio. Razlog za Stanojevićevu nervozu je bio jednostavan. Firma zadužena za knjigovodstvo naše izborne liste nas je obavestila da ne želi više da sarađuje s nama zbog, u najmanju ruku, upitnih zahteva koje joj je postavljao Stanojević, o čemu su obavešteni dr Nestorović, Siniša Ljepojević i Aleksandar Pavić.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

02:09

NESTOROVIĆ JE ZAKASNIO NA SASTANAK I DAO NAM ULTIMATUM Član pokreta otkrio: Glasali smo protiv, PRETIO OSNIVANJEM NOVE STRANKE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track