JESMO LI BLIŽI NOVIM IZBORIMA U BEOGRADU POSLE RASPADA NESTOROVIĆEVOG POKRETA: Dejan Vuk Stanković o novonastaloj ZAVRZLAMI
Foto: Nemanja Nikolić, Nebojša Mandić

PROCENE

JESMO LI BLIŽI NOVIM IZBORIMA U BEOGRADU POSLE RASPADA NESTOROVIĆEVOG POKRETA: Dejan Vuk Stanković o novonastaloj ZAVRZLAMI

Politika -

Nakon raspada pokreta "Mi - Glas iz naroda", i to na tri frakcije, postavlja se pitanje kako će to uticati na dalji razvoj situacije po pitanju formiranja gradske većine u Beogradu.

Sagovornik Kurira smatra da novonastale okolnosti više "mirišu" na nove beogradske izbore.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da je sada verovatnije da će se ići na nove izbore jer, kako objašnjava za Kurir, vlast hoće autentični legitimitet, što znači da hoće da se dogovori sa svim odbornicima sa liste Branimira Nestorovića, ma kojoj frakciju pripadali.

Dejan Vuk Stanković
foto: Kurir televizija

- Ako se dogovore sa jednim delom odbornika, biće optuženi SNS i SPS da imaju "krnji legitimitet". Takva optužba im nije potrebna jer im je pozicija pred nove izbore bolja nego pred prošle. Nestorovićev pokret se urušio i podelio na tri frakcije, a "Srbija protiv nasilja" je načinila niz grešaka posle 17. decembra, od loše organizovanih protesta do nemuštog pokušaja internacionalizacije izborne krize. Dakle, SNS ima bolju poziciju jer je konkurencija slaba, a ne treba im vlast po svaku cenu. Da to hoće, imali bi dogovor oko Beograda već sad - istakao je Stanković.

Branimir Nestorović
foto: Printscreen/TV Prva

Podsetimo, Pokret "Mi glas iz naroda", koji je ostvario uspeh na decembarskim izborima, od prekjuče više ne postoji u originalnom sastavu.

Dvojica osnivača, Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić, napustili su pokret i osnovali novi pod nazivom "Pravi MI".

Bonus video:

04:20

MARKO MATIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU KURIR TELEVIZIJE: Nestorović je napustio i Krizni štab posle mesec dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track