TOMA FILA NEMA DILEMU ŠTA ĆE SE DESITI NA SEDNICI SKUPŠTINE BEOGRADA 1. MARTA: Predsedavajući za Kurir o najrealnijem scenariju
Foto: TV Pink Printscreen

procena

TOMA FILA NEMA DILEMU ŠTA ĆE SE DESITI NA SEDNICI SKUPŠTINE BEOGRADA 1. MARTA: Predsedavajući za Kurir o najrealnijem scenariju

Politika -

Nakon što se Pokret Branimira Nestorovića "Mi - Glas iz naroda" raspao prethodnih dana, i to na čak tri frakcije, sagovornik Kurira ocenjuje da je trenutno najizvesniji način raspetljavanja političke zavrzlame u Beogradu - novi izlazak na birališta.

Da Beograd izvesnije čekaju novi izbori, za Kurir je ocenio predsedavajući beogradskom skupštinom, socijalista Toma Fila.

- Koliko znam, ne pregovora se o većini ni sa kim. Mislim da ćemo 1. marta saopštiti da nemamo većinu, i da se ide na nove izbore - kaže Fila.

Aleksandar Šapić, sednica Skupštine grada, sednica Skupštine grada Beograda, Skupština grada, Skupština grada Beograda, Beograd, Gradonačelnik, Izbor Gradonačelnika
foto: Ana Paunković

Kako kaže, iako imaju i više nego dva potrebna odbornika za većinu, ne žele da buduća gradska vlast bude upitna.

- Iako je svako vlasnik svog odborničkog mandata i može da se proglasi nezavisnim ili preće u neki drugi tabor, u pravu je predsednik Vučić kada kaže da je legalno ali ne legitimno. Ne trebaju nama ljudi da preleću i da se stvara sumnja. Što se Nestorovićevih odbornika tiče, naša ponuda je bilo da svih šest uz tog pokreta učestvuje u gradskoj vlasti, ali ne da neko preleće - kazao je Fila.

Iako smo ovim povodom kontaktirali i aktuelnog gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Bonus video:

52:16

CRVENI KARTON 28.01.2024 TOMA FILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track