ISTORIJSKI DAN ZA KRAGUJEVAC Ana Bnrabić prisustvovala polaganju kamena temeljca za izgradnju Inovacionog distrikta (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

ISTORIJSKI DAN ZA KRAGUJEVAC Ana Bnrabić prisustvovala polaganju kamena temeljca za izgradnju Inovacionog distrikta (FOTO)

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovala je polaganju kamena temeljca za izgradnju Inovacionog distrikta u Kragujevcu.

Inovacioni distrikt će se nalaziti pored državnog Data centra, sa novim super brzim računarom i potpuno novim uslugama.

- Zahvaljujući izvanrednoj i najmodernijoj infrastrukturi najsavremenijeg Državnog data centra u regionu u kojem su prevaziđeni postojeći kapaciteti, danas u Kragujevcu započinjemo izgradnju prvog Inovacionog distrikta, jedinog u ovom delu Evrope. Ovo će biti jedinstven kompleks informacionih, kreativnih i digitalnih industrija u Srbiji i u regionu - istakla je premijerka i dodala:

- Za dobre rezultate i velika dela nije ključna ideja, već naporan rad. Sigurna sam da će Kragujevac uskoro biti potpuno drugačiji grad, i da ćemo uspeti da stvorimo novi tehnološki centar.

- Čestitam svim Kragujevčanima početak izgradnje Inovacionog distrikta, jedne od najvrednijih i najznačajnijih državnih kapitalnih investicija, koji će biti važan podsticaj za nova buduća ulaganja, otvaranje novih radnih mesta i dodatnu ekonomsku vrednost - objavila je Brnabić na svom zvaničnom Instagramu.

Bonus video:

01:16

PREMIJERKA BRNABIĆ NAJAVILA OTVARANJE CENTRA ZA POSETIOCE: Radovi u Caričinom gradu se privode kraju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track